Aanwezig: 23 Flitsers

dsc06613_custom_20140215_1767342007De kenniscommissie geeft vanavond een uiteenzetting van beeldkenmerken in een foto. In de loop van de avond blijkt dat herkenning erg moeilijk is en dat de één het zo ziet, terwijl een ander juist andersom denkt.

 

Hans introduceert het onderwerp en merkt op dat het niet uitputtend is en dat het ook niet de bedoeling kan zijn dat elke foto op de clubavonden op een dergelijke manier de revue passeert. We bespreken dit om onze rugzak weer een beetje bij te vullen en om mensen te inspireren en te stimuleren om een foto anders te bekijken.

De presentatie wordt op de site gezet.

Zoals we van Hans en Kees mogen verwachten is er weer veel aandacht aan de presentatie besteed. Veel uitdrukkingen komen voorbij, zoals beeldkenmerken, beeldrichting, contrast, plaatsing in het vak, herhaling, scherpte, kadering, kleur, ton sur ton, perspectief en noem maar op. Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd wat er mee bedoeld wordt. Zoals hiervoor al aangegeven verschilden de meningen nog wel eens, maar het ging op een leuke manier.

Na de pauze kwam er een serie foto’s voorbij, waarvan ieder op een formulier de beeldbepalende kenmerken moest opschrijven. Ieder ging fanatiek aan de slag. Achteraf werden ze besproken.

In het kader van 2 x 2 liet Suzan een foto zien van een meeuw die was neergestreken op een terrasje bij mensen aan tafel en ook een Baardagame in een terrarium.
Klaas was op de straat/journalistieke toer. Een toonbank in een sigarenwinkel gaf een mooi beeld, terwijl een varkenskop bij de slager toch wel een beetje luguber was.

Kees en Hans werden bedankt voor hun inzet voor vanavond.

SOP nieuws: zaterdag 19 maart IJ-hallen in Amsterdam (+ vlooienmarkt), woensdag 9 maart Studiogroep bij Geert en 22 maart met de natuurgroep naar Scheveningen.

Margreet meldt dat iemand een complete doka installatie wil weggeven. Van de aanwezigen heeft niemand interesse. Geadviseerd wordt door te verwijzen naar de Vereniging Oud Woudenberg.