wolter3

 

Jan H. heet ons welkom op de laatste clubavond van het seizoen 2018-2019.Leny en Yvonne gaan ons hierna verrassen met de foto’s van de 7daagse. Ze hebben weer heel veel werk verricht om dit voor elkaar te krijgen. Fijn dat er zo veel deelnemers zijn. Ze laten per dag de ingeleverde foto’s zien en maken de dag-winnaar per dag bekend. 

Dag 1 moesten we iets lekkers op de foto zetten. Bier, wijn, asperges, koeken, ijsjes, een poes die melk drinkt etc. Maar de dag-winnaar had echt iets ‘lekkers’ in petto. Marijke had een zelfportret gemaakt samen met haar man. In ieder geval blootsvoets en blote benen en gehuld in een badlaken. Wat er verder achter het badlaken zat blijft natuurlijk gissen. Heel origineel bedacht, dus verdiend dag-winnaar.

Dag 2 moesten we door de knieën. Onderwerp Kikkerperspectief. De inzendingen waren heel divers. Een boom van onderen, fles wijn, interieur, beelden en dieren. Jan H. had een kop van een koe van heel dichtbij genomen. Lekkere slijm en snotterbel waren goed zicht baar boven de neus. Jan werd daarmee dag-winnaar.

Dag 3 mochten we aan de slag met Geel. Instrumenten, make-up, vruchten, fruit, bloemen, potloden, gebak, Bob de Bouwer. Wolter hield het simpel. Gewoon een geeltje, met de tekst Flits 7 daagse. Hij werd hiermee dag-winnaar.

Dag 4 kwamen heel veel dierbare herinneringen voorbij. Beeldjes, ringen, kastjes, koffiemolen, foto’s, oude klok, houten kruis in het groen, pet, zakmes, melkbussen, oude bekers. Er kon geen keuze gemaakt worden. Iedereen werd tot winnaar uitgeroepen.

Dag 5 alweer. Het mocht vandaag niet groot(s) zijn. Het onderwerp was Klein.
Borrelglaasje, pareltje, baby, vlieg, potloodje, Callimero, mini petje op het hoofd van de man van Leny, kinderservies, miniwoordenboek etc. Ons nieuwe lid, Frans W. werd dag-winnaar met zijn vlieg.

Dag 6 moesten we “iemand op de fiets” kieken.
Jan en Tonnie en Leny waren naar de Amerongse Berg geweest. Wachten …. Wachten ….nog steeds geen fietsers ….. Uiteindelijk toch wel. Jan kwam uiteindelijk bij de fietsenmaker terecht en kreeg hem zo gek om op een ini mini fietsje rond te rijden.
Ab bekeek het letterlijk. Fiets op de grond, meisje er bovenop en klikken. Ab werd daarmee dag-winnaar.

Dag 7 Alweer de laatste dag. Onderwerp Glas.
De glazen bol ontbrak natuurlijk niet. Ook Volle en lege glazen met gespiegelde achtergrond, accu bak, glaswerk, vergrootglas brillenglas. Jan B werd dag-winnaar gebroken glas.
Hierna mochten de leden van alle deelnemers de beste serie uitkiezen. Uiteindelijk werd Karin de winnaar met haar serie.
Gezien de grote deelname aan de 7 daagse , kunnen we dit bestempelen als een groot succes en dus een “blijvertje” . Dames fantastisch gedaan. Bedankt!!
Een welverdiend applaus volgt.

Na de pauze bekijken we supermooie SPLASH foto’s die gemaakt zijn op oefenavonden bij Jan B. in de achtertuin. Springende ballonnen, vallende vruchten in een bak water.
Ook werden foto’s getoond, waarbij 4 ballonnen op een rij kapot geschoten werden. Echt mooie beelden.

Nu is het tijd voor het nieuwe programma 2019-2020.
Aan de had van een Powerpoint presentatie krijgen we te zien wat we het komende jaar gaan doen.
De programmacommissie (PC) wil de leden meer activeren om te gaan fotograferen. Bij opdrachten mogen geen foto’s meer uit het archief getoond worden, maar ze moeten speciaal voor de opdracht zijn gemaakt.
Ook de CO-groepen komen weer in actie. Ze worden zo spoedig mogelijk geformeerd. De PC wijst per CO-groep iemand aan, die binnen die CO-groep actie moet ondernemen om zijn groep te activeren voor de presentatie. Hij/zij is tevens contactpersoon voor de PC.

Einde van een mooi seizoen. We kijken alweer uit naar het nieuwe jaar.
Iedereen een mooie zomer toegewenst met veel fotogenieke momenten.

Veel plezier.

TOT FLITS