quizWe starten vanavond met de Quiz, aldus Wolter die het programma door nam en een 'klein kwartiertje' met Martijna en Lyonne. Willy stelt een hobbyfotograaf voor die eens binnen Flits ehhhhh, bij Flits binnen wil kijken. Ook Esther Florijn is aanwezig maar nu als vol lid en ze hoopt dat haar vriendin haar voorbeeld volgt.

Marianne krijgt het woord en weet de hobbyfotografen in beweging te krijgen. “Ren je rot”  staat model  voor deelname bij en met deze quiz.  3 teams, rood wit en blauw a 7 personen en 2 zijkanten van het zaaltje in de kleuren rood en groen. Een ieder beantwoord de vraag , die samen met een diafragma en de kleuren rood en groen perfect in beeld zijn gebracht door Marianne, door voor rood of groen te kiezen. Na het juiste antwoord te hebben gekozen mag je een streepje per persoon op de kleur van je team plaatsen.

De vragen gingen o.a. over sRGB of Adobe RGB, 2 namen van bekende fotografen, prime lens met wel of geen vrije diafragma voorkeuze, de letter G van JPEG ( iedereen had dit FOUT), Lens baby en tenslotte de linkshandige camera van Canon……GRAPJE! Kanonne…..verkeerd gegokt.

Team rood, ja zelfs na aftrek van 25 punten omdat er 1 persoon meer meedeed, heeft OVERDUIDELIJK  gewonnen. Karin Zitzmann en haar team, gefeliciteerd.

Na de pauze kregen Martijna en Lyonne een klein kwartiertje om hun 'werk' te presenteren. Samen luisteren en kijken met als opmerking dat deze show wordt gepresenteerd in ongeveer dezelfde kleding van beide dames. De hobby`s van de fotografen : `t Spoorkoor, Spoorwegmuseum en bruidsfoto`s werden uitstekend in beeld gebracht.

Tot slot werd er aandacht gevraagd om de programmacommissie te voorzien van ideeën en tips en prioriteit in groepjes te bespreken en op papier te zetten.

Ten slotte werd Marianne nogmaals bedankt voor de SUPER presentatie van haar quiz.