klaasWolter heet ons welkom. Frits meldt dat de volgende keer, 11 mei, de seizoenwedstijd op het programma staat. Onderwerp: Rondom het station. Foto’s moeten op papier en in een passe-partout (zonder lijst) ingeleverd worden.

Ab vertegenwoordigt de Themagroep Stad en mens voor wat betreft de ingezonden foto’s naar aanleiding van de opdracht: vertel in 3 foto’s een verhaal. Helaas zijn er maar 8 foto’s ingestuurd. Blijkbaar een moeilijke opdracht!

Jo heeft in Vietnam foto’s gemaakt bij een groente kraam van een vrouw die fruit bewerkt. Begin-, tussen- en eindproduct.
Tonnie heeft op de volkstuin foto’s gemaakt van het vlechten met wilgentenen.
Marijke legde de aanleg van hun achtertuin vast.
Puck fotografeerde een vader met kind bij een waterbrug door het water.
Jan scooterde door Hanoi.
Martijna liet drone-foto’s van hun huis zien.
Suzan liet het ophalen van vuilcontainers zien.
Ab bracht het opbreken van het centrum van Woudenberg in beeld.

Ab bedankt voor de presentatie.

In het kwartiertje van… laten Klaas en Yvonne hun foto’s zien. Klaas heeft een serie van zijn kleinkinderen. Yvonne laat een serie zien van foto’s die zij in Nijmegen tijdens de vierdaagse had gemaakt. Gekleurd en blank worden door haar vereeuwigd en verbonden.

Puck laat ons bewerkingen zien in Lightroom, Camera RAW en Photoshop. Het is niet een kwestie van op het knopje zwart/wit drukken. Je moet er echt wat voor doen om tot een goed resultaat te komen. Hoewel, de één houdt van harde foto’s, de ander weer van zachtere tinten. OPDRACHT: voor 15 juni: probeer voor jezelf een kleurenfoto zo goed mogelijk om te zetten naar zwart/wit (zonder het gebruik van filters!) en vertel hoe en waarom je het zo hebt gedaan.