Is de spanning te snijden, kloppen onze hartjes sneller nu we als concurrenten bij elkaar op een 'kluitje' zitten? De foto's worden vanavond ingeleverd 0m beoordeeld te worden door Erwin Lam... dat we nog tot 11 april moeten wachten voor de uitslag doet natuurlijk niets af aan ons vreugdedansje vanavond.

Hier is dan het resultaat van een jaar lang ploeteren (voor sommigen, yours truly) al lijkt het of anderen dit 'even' hebben gepresteerd. Dat we als fotokring tevreden mogen zijn, blijkt wel uit de moooie platen die ons vanaf de ezel aanstaren. Maar we moeten nog even bij de les blijven! Het seizoenthema wordt geïntroduceerd, voor Elly liggen alle opties nog open behalve... DIEREN, want die komen haar neus nu wel uit!!!

Goed dan verder naar het volgende punt, de expositie in de brasserie. Maartje vertelt dat er rails aanwezig zijn waar we de lijsten aan kunnen hangen, de buitenmaat wordt gekozen op 30x40cm, want groter zou storend werken en we gaan voor aluminiumlijsten! MAAR wel met eigen passe-passepartout kleurkeuze.

Hoewel Edwin nog opmerkt dat de vrijheid van lijstkeuze misschien beter bij de foto's passen die we inleveren? Tenslotte doen we veel moeite voor de juiste keuze om deze dan maar zo overboord te zetten, daar zit wat in...!!! De commissie zal het hoof er nog eens over buigen en dit wordt vervolgd. Oh ja, Judith Ravenstein heeft haar diensten aangeboden om de expositie te openen...

We mogen foto's ophangen in De Camp, zoveel als we willen, waar we maar willen. Je moet ergens beginnen met beroemd worden en wie weet is dit wel HET moment... Dus beste mensen, er zit niet veel anders op dan het stoffige archief in te duiken op zoek naar jouw 'famous' shot. En wie weet hè?

We krijgen er geen genoeg van, want we gaan het Flitsseizoen afsluiten met een wedstrijd voor onszelf, zoeken, zoeken, zoeken, en de winnaar is RAMEN, DEUREN eEN GEVELS. Succes ermee!

Ladies and gentlemen, het grote moment is gearriveerd, de foto's voor de wedstrijd zijn aan de beurt. Maartje mag de loef afsteken, elke keer maakt ze een andere keuze, maar uiteindelijk gaat ze voor de eend, de hond (met een bijzonder mooie passe-partout) en de koe in de wei.

Dan is Debbie aan de beurt, jawel, ze koestert nog steeds haar 'hommel' ondanks de hele foute passe-partout, De Springerspaniel kon toch ook niet achterblijven en de uil knipoogt naar Harry Potter!

Victor heeft geen afstand kunnen doen van zijn eenden en ook de hond van z'n zus (zijn favoriet) staat op de gevoelige plaat naar ons te staren. Uiteindelijk moet een groepskeuze uitkomst bieden en Victor neemt ze nog even mee naar huis voor de 'finishing touch'...

Edwin moeten we meteen complimenteren voor zijn passe-partouts en zijn lijstkeuze. Volgens hemzelf kan 'het beter' en hij is niet geheel tevreden over de resultaten na een jaar fotograferen... Welnu, daar zijn wij het echt niet mee eens, want de foto's liegen er niet om. zo heeft hij zelf het passe-partouts gesneden, wat leuk werk is volgens hemzelf en hij is van mening dat een passe-partout de foto maakt of breekt (Debbie knikt heftig 'ja'). Na lang wikken en wegen mag Lily mee naar huis en gaat de rest naar Erwin!

Last but not least is Elly aan de beurt. Zij heeft bewust voor aluminium lijsten gekozen en ze heeft etalagekarton gebruikt voor de passe-partouts. Ook bij haar is het resultaat oogstrelend en ik vermoed dat Erwin nog een hele dobber krijgt aan het jureren... Want ook de foto's die Miriam heeft achtergelaten van de landelijke taferelen zijn grappig en origineel, en ook deze creaties leveren we met plezier bij Erwin af.

Sharon zou nog kijken of zij nog leuke dierenfoto's heeft en die krijgen wij dan ook pas te zien op 11 april, spannend hoor!

En zo besloten wij een welbestede avond in De Camp. Ik heb genoten van alles wat op mijn netvlies zit vastgeplakt en ik zeg maar zo:

MOGE DE BESTE WINNEN!!!