Aanwezig: Miriam, Ton, Victor, Edwin, Elly, Sharon en Maartje

Op het programma stond Exposeren, waar en wanneer? Evaluatie tot nu toe? Tijdens deze avond blijkt dat er nog meerdere zaken besproken moeten worden, zie verder dit verslag en hebben sommige leden wat foto's meegenomen die ze graag even willen laten zien.

Loes Zandbergen wil stoppen met haar lidmaatschap. I.v.m. drukte thuis kan ze niet tegemoetkomen aan de verplichtingen die ze tijdens het lid worden van Flits is aangegaan. Ze vindt dit zelf erg jammer en zal met name de avonden bij vander Breggen gaan missen, maar vindt dit zelf wel de meest juiste weg i.v.m. wat Flits (volgens het reglement) van haar leden verwacht.

Haar inbreng wordt echter gewaardeerd door de groep en besproken wordt of zij lid zou kunnen blijven zonder deze extra verplichtingen uit te voeren. De meeste aanwezige leden hebben daar geen bezwaar tegen, echter wat doe je als meer mensen aan gaan geven druk te zijn en een aantal taken daardoor niet kunnen uitvoeren. Het bestuur neemt de meningen geuit op deze avond mee en zal zich hier nog nader over beraden.

SOP
I.v.m. afwezigheid van Debbie is niet geheel duidelijk of er contact is geweest met een boswachter. We moeten echter niet te lang wachten met deze SOP, want de paddenstoelen zullen wel niet op z'n mooist blijven wachten op ons bezoek. Iedereen wil wel mee op deze SOP echter gezamenlijk een datum prikken blijkt praktisch onmogelijk. 23 Oktober gaan Edwin, Elly, Victor en Maartje op pad. De andere aanwezigen kijken of ze nog met iemand iets kunnen plannen of gaan individueel op de paddenstoelen af.

Verzetten datum clubavond
Erwin kan i.v.m. de herstvakantie 25 oktober niet en heeft verzocht deze avond te verzetten. Dit wordt 1 november. Hierbij vraagt Maartje of er volgend seizoen in de planning beter met vakantie rekening kan worden gehouden zodat het programma beter aangehouden kan worden. Zij, en ook Edwin, vragen deze avonden nu aan en bij verzetten is het maar afwachten of er nog geruild kan worden.

Exposeren
Bij de start van Flits was het idee om het jaar af te sluiten met het houden van een expositie. De aanwezigen vinden dit nog steeds een leuk plan. Het idee wordt geopperd om het onderwerp van de expositie te koppelen aan het onderwerp van de wedstrijd, dit jaar dus dieren. Goed plan vinden de aanwezigen en zo wordt dus ook afgesproken. Aandachtspunt is wel dat de winnende foto's van de wedstrijd bij van der Breggen in de etalage komen te staan. Mogelijke locaties om te exposeren zijn: Bibliotheek, VVV, uitzendbureau, restaurant de Poort en De Camp. Jaarlijks zullen een paar mensen dit voorbereiden, dit jaar nemen Miriam en Maartje dit op zich en zullen de eerstvolgende bijeenkomst in De Camp met een voorstel komen.

Info vorige keer
Er was bij een aantal aanwezigen behoefte om nog even terug te halen hoe het ook alweer zat met het zwartste zwart en het witste wit, maar toen bleek dat het nieuwe clubblad met een verslag van Edwin er al uit was, had iedereen er vertrouwen in dat Edwin het wel weer zo goed op papier had gezet dat we het allemaal (zelfs de niet-aanwezigen van die avond) het wel zouden snappen.

Foto's bekijken
Edwin had wat foto's van actie met paarden bij zich en Maartje wat vakantiefoto's.

Elly  had als  voorbeeld wat vergrotingen in passe-partout meegenmen.

Dit alles hebben we met ekaar bekeken en tips en complimentjes gegeven. Waarbij weer opviel dat persoonlijke smaak een belangrijk item is in de beoordeling of je iets mooi vindt, dit natuurlijk naast de technische kwaliteit van een foto.

Evaluatie tot nu toe.


SOP
Het blijkt dat in de praktijk het vaak moeilijk met z'n allen plannen is. De acceptatie hiervan blijkt in de praktijk echter ook meer mee te vallen dan de regels van Flits doen vermoeden. Blijft natuurlijk wel leuk als zoveel mogelijk mensen mee kunnen. Wel moeten we rekening met de planning houden dat het niet altijd dezelfde leden zijn die wel of niet mee kunnen.

Het evt. afwezig zijn op de clubavonden s.vp. vooraf bij Victor melden.

Edwin wordt geprezen om z'n goede verslagen met name door het goed overbrengen van de technische gegevens.

Voortaan willen we de avonden in De Camp anders plannen, het 'officiƫle' programma tot 21:30, zodat er daarna nog tijd is om foto's van elkaar te bekijken, meegebrachte boeken door te bladeren etc.

Boekentip van Elly
Focus op fotografie van Michael Busselle (witte boekenwinkel F 18,- per stuk)

Tot slot
De leden zijn enthousiast en er wordt meer gefotografeerd, ga zo door..!!!