Nachtwerk

Nachten niet geslapen, maar vooruit daar gaat-ie dan, de eerste kringavond! Ja mijn haar zit goed, geen lippenstift ergens waar dat niet hoort,  geen restjes eten op mijn wang, alleen moet het nu nog acht uur worden... Ik krijg onderhand de zenuwen van de klok, ik verdenk hem ervan steeds langzamer te gaan lopen (als ik nu toch zou roken...!!!)

Onze gloednieuwe, razend-enthousiaste, niet-te-stuiten voorzitter heet ons allen welkom en geeft vervolgens het woord aan Erwin Lam. Goed voorbereid als altijd is hij absoluut niet in staat zijn enthousiasme onder stoelen of banken te steken en het verbaast mij dat we met z'n allen niet in hogere sferen bewegen, maar nog steeds op onze stoelen zitten. Wat een pret, al onze ideeën zullen worden verhoord door Erwin, hij heeft een 'stekkie' voor ons op Haantjesdag, hij wil graag tijd en energie in Flits steken en we krijgen ook nog korting. Maar weet je wat mijn hart streelt? Hij heeft ook niet geslapen! Tot in de vroege uurtjes heeft hij liggen woelen in zijn bed, bedenkend hoe hij de website mogelijk zou kunnen verfraaien.

We besluiten om de eerste educatieve avond te besteden aan digitale bewerking. Les 1 gaat over hoe krijg je een beeld in de computer? Ja, computers.... hoe schrijf je dat... aha, een deelgenoot - Ton heeft 'de ballen verstand' van computers weet hij te melden, nou vooruit dan maar, voor 'straf' gaat hij 10 mei vertellen uit eigen werk! En de educatieve avond staat vast.

En dan is het tijd voor de wedstrijd... thema DIEREN. Met de vermelding dat de in te sturen foto's max. 1 jaar oud zijn, max 6 foto's mogen worden ingeleverd, waarvan er dan 3 hun weg naar de jury zullen vinden. Aanlevering op de '20cm-lijn', INZENDDATUM 14 MAART 2001. En verder is men vrij in zijn interpretatie van dit thema, kleur of zwart-wit. Edwin weet daar wel raad mee, hij gaat een kleurenfoto maken van een zebra in de sneeuw... je maaakt wat mee op zo'n eerste avond!

De geest is inmiddels verzadigd, de kurken mogen gaan knallen, nog even een lach voor de krant en dan gaan we naar huis, waar iedereen weer rustig kan slapen... welterusten!!!