GELUKKIG EN GEZOND NIEUWJAAR ( zoen, zoen, zoen)

Onze voorzitster Elly noemt diegenen op die er niet zijn maar ik ga beginnen met beter nieuws.

Wie zijn er wel... Elly, Jannie, Margreet, Walter, Klaas, Yvonne S, Henk, Jan,
Annette, Sonja, Petra en 2 nieuwe Flitsers nl. Ank en Bob.
Deze 2 laatste fotografen gaan zich, zo is gebleken, ook als Flitslid inschrijven.

Elly merkt vervolgens op dat de fotoketting goed wordt vervolgd en iedere Flitsavond staat er een nieuwe kandidaat op die er op dat moment tijd voor gaat vrijmaken. Prima dus!!!

Sonja vraagt iedereen of het een goed idee is om ook iets namens ‘Flits’ bij te dragen op 555 want bij het zien van de beelden uit Azië moet er geld op tafel en misschien kunnen wij de foto’s van het drieluik verkopen en de centen dan overmaken. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we maar zelf de portemonnee moesten trekken welk idee reeds was uitgevoerd.

Edwin (die ik dit weekend persoonlijk heb gesproken onder het genot van …vul zelf maar in) gaat z’n afspraak komende week nakomen om samen met Ria het jaarboek seizoen 2003-2004 af te ronden door foto’s bij de juiste verhalen/verslagen te plaatsen. Hijzelf heeft geen tijd meer vrij om als Flitslid mee te draaien.

En dan …. De avond met 2 onderwerpen, tegenlicht / ook met silhouet en als nr. 2 opdracht 2 zoals zeer kundig reeds op een eerdere avond toegelicht door Walter.

Henk mag als eerste op de ezel en hij is met voorsprong degene die van ieder gevraagd onderwerp de meest uitgebreide voorstelling geeft door zijn 5 items te begeleiden van de juiste ondertitels. Henk zoals jij ‘de bal’ door Walter voorgezet kreeg, zo schitterend als jij deze in de kruising schoot en stof tot ‘spreken’ gaf, klasse!

Had Klaas nog moeite met het silhouet in de zon, zo bewees Walter dat het gewoon met een pilsje wachten is op het juiste moment, steeds weer 10 tellen wachten en weer KLIK.

Yvonne S was als in een droom want ze wil zo in één van de foto’s van Walter kruipen maar daar kwam niets van.

Elly toonde haar bijdrage en ook zij deed een duit in het zakje want het strand, de zon tussen de palmbomen, het geheel verpakt met een mooi passe-partout was van hoog niveau.

Pauze……. Tuurlijk een natje en dan het 2e gedeelte.

Jan kwam in beeld ….wie, Jan ?….hij heet toch Ton?, neen Margreet, wakker worden. (Sorry Margreet maar Petra gaf zelf voor).

De echte Margreet dacht dat de opdracht behoorlijk ingewikkeld was maar na het zien van de foto’s op de ezel ging er een flitsje branden en had ze dit ook wel gekund.
Jan had zijn foto op de automaat genomen in de tijd dat ie nog geen ‘Flitser’ was maar zijn poging tot scoren had resultaat want het lijnenspel was dik in orde (volgens anderen). Grapje!

Een foto van Klaas kon nog mooier maar dan wel zonder 5 centimeter van beide zijkanten, aan hem het verzoek om geen commentaar te geven zodat we snel verder konden. (Hoezo?)

Op 17 Februari staat het onderwerp ‘beweging’ op de ezel en nu wat voorbespreking….iets moet bewegen wat je terug moet zien op de plaat. Sluitertijd op de zelf instelknop is de oplossing of de camera meebewegen maar dan mooi in beeld. Gebruik ook eens een statief.

Zelf ben ik al klaar want ik heb er 32 gemaakt met een paar hele mooie met een sluitertijd van 1/8 en een diafragma van 3,6 tot 8.

Terwijl ik voor de 3e keer m’n tekst onderbreek voor het E.K. schaatsen want de Hollanders komen er aan nog de evaluatie van de avond met een vraag van Elly aan Bob en Ank hoe zij ons leerzame vermaak hebben ondervonden krijgt ze als reactie …GELIJK LID WORDEN.

O ja, Annette was blij dat ze 10x15 vóór Elly had want die 20x30 was wel extreem mooi!