Maartje gaat buiten bijna onderuit maar eenmaal binnen is zij de rust zelve en start de Flitsavond met een hele mooie zin nl. “laten we het lekker informeel houden” en dat sloeg aan.

Een kleine kring vanavond maar het programma beloofde een leerzame te worden want de foto’s met BEWEGING stonden op het lijstje. Ook kwamen deze avond de SOPfoto’s van Rotterdam op de ezel samen met wat we op fotogebied graag nog meer wilden laten zien.

Klaas kon maar tot de pauze en vroeg of we met de beweging konden beginnen want daar had ook hij aan gewerkt. Het onderwerp beweging is leuk, moeilijk maar vooral uitdagend want probeer het zelf maar eens. De stoelen aan de kant, de camera op statief, de zelfontspanner ingeschakeld en dan tellen, 2 -3—6 7 -10 ja ohhhh te laat want de auto is al voorbij.

Ja zo ongeveer begon de opdracht maar nu naar de ezel………echt, een bewegende auto met draaiende wielen en wat streepjes achter zich latend en de opdracht voor Klaas was geslaagd.

Nu Nanda, zij had ook probleempjes want veel foto’s werden te WIT en dit probleem werd besproken. De Waterval bleef gelukkig doorstromen zodat er toch goede beweging zichtbaar was. Met een te lange sluitertijd werd het plaatje te wit en zag je niets, daarom maar weer proberen, 1 achtste of 1 zesde van een seconde was vaak al goed maar soms moet je wachten, zelfs wel 4 minuten aldus Walter dan kleurt je plaatje wel in maar je onderwerp is allang aan de koffie. (Ook is het verstandig om te wachten op MINDER omgevingslicht...Schemering)
Nanda liet ook het strooisel met een zout smaakje vloeien of bewegen.

En dan…..de vakman, hij gaat zelfs zo ver dat ie ons laat geloven dat een zwarte tomaat een duik neemt in een glas met water maar dat houden we tegoed want de tomaat is nu nog rood maar na 25 klik-klak geluiden dan de tomaat maar op die bodem laten rusten en met een precisieshot wat extra druppels laten plonzen. Walter ook jouw inbreng was een mooie. En dan die kat van Walter, hoe moet ik dat nu navertellen, die kat schudt z’n kop en plots staat ie stil op ‘de plaat’.

Een volgende Flitser staat op met foto’s van een geiser, je weet wel, zo één die water/stoom spuit samen met een foto van kabbelend water en ook een waterval, water is dus ook een mooi onderwerp.

Ik zal wel niet alles hebben opgeschreven maar als laatste nog de skate actiefoto’s gemaakt en beschreven in het verslag over de SOP te Rotterdam, Annette, dit was dus echt actie!!!

Bijna pauze maar Klaas wil voor ie gaat nog effe snel wat laten zien want dat was ook een onderdeel van de avond. Hij had nl. zelfgemaakte kaarten met, nou ja toch wel aardige, foto’s die ie later weer in plaats van een cadeautje met 4 of 5 tegelijk weggaf aan de jarige, op deze manier hoopt ie toch nog naamsbekendheid te krijgen want verkopen ging niet zo snel.
Ook was z’n oog gevallen op de half geopende tas van Margreet die echt een kast vol foto’s bij zich had maar daarover na de pauze meer……..

Zo, nu even de mail geopend en een kort vervolg van de Campavond……

Nu dan Margreet aan de beurt. Margreet heeft schitterende foto’s van haar voetballende kleinkinderen op de ezel getoond, de camera had hele subtiele bewegingen vastgelegd met o.a. de haren van de kinderen die zichtbaar bewogen, echt heel mooi gedaan!

Daarna hebben Bob en Annette verteld over de SOP te Rotterdam .
Annette heeft moderne gebouwen tot in detail geklikt zodat er prachtige abstracte foto’s ontstonden.

Weet je dat mijn nieuwe camera niet klikt, maar klakt….je moet maar eens luisteren naar je eigen toestel en laat het me dan op de volgende Campavond even weten .
Klak Klak K-14
Deze avond was lekker ‘informeel’, dankzij Maartje!