‘t telt, klikt en klopt in de Camp

algemene leden vergadering 14 april 2005

Maartje opent deze (ook voor haar bijzondere) algemene ledenvergadering met de mededeling dat Elly ziek is. Elly ziek?……dit kan helemaal niet want dit is de algemene ledenvergadering en daar heb je Elly gewoon bij nodig en Maartje is met haar hoofd in Frankrijk ( haar nieuwe ‘thuis’ basis) en is dus een beetje overvallen.
Maar toch……Maartje heeft al eerder bewezen dat ook zij e.e.a. op een ontspannen manier kan begeleiden.

o.a. Bob, Yvonne S en Ria hebben zich afgemeld (met o.a. bedoel ik dat ik er misschien wel een vergeten ben). GELUKKIG……..Marianne loopt ook binnen.

ANNETTE is vanaf NU onze penningmeesteres (spannend hè met een streepje)
Zij zal als bijlage worden toegevoegd ??????? (haar verhaal).

Sonja laat duidelijk weten dat we blij moeten zijn met het werk wat PC voor ‘ons’ verricht.

Maartje gaat verder……..kring Flits is in het bezit van 20 gelijke fotolijsten te gebruiken voor allerlei doeleinden zoals exposities, wedstrijdfoto’s en de fotoketting.
Deze lijsten blijven eigendom van de kring. Elly heeft e.e.a. reeds uiteen gezet in de nieuwsbrief.

Fotokring Amersfoort wil samen met ons en eventueel andere kringen gasten, sprekers en fotografen uitnodigen om op deze manier kosten uit te sparen en voor een druk bezochte entourage garant te staan. Onze fotokring voelt daar wel iets voor.

Marianne laat ons naar idee van zo’n door Amersfoort geregelde fotograaf een heel aparte (zelf afgekeken) maar zelf gefabriceerde dubbellaags foto zien en dit was interessant en creatief.

En dan Walter, ook hij heeft e.e.a. ge-e-maild maar toch hiervan verslag: Je moet op eigenlijk alles letten zo vertelt hij maar zoek nu eens het alfabet…….de O van een jampot die je van bovenaf fotografeert (maar eerst kijken) of de Y van een tak in de boom maar GEEN P van het parkeerbord. (op internet bij …flickr zie je voorbeelden) en ook Walter liet tal van voorbeelden zien totdat er een heel woord te ‘lezen’ was in foto’s. Een geweldig idee en velen gaan aan de slag want er werd leuk op gereageerd.

Allemaal tekst, gelukkig dat anderen ook meehelpen te schrijven. Ik schrijf dus alleen de stukken van de Campavonden maar als er liefhebbers zijn die ook een keertje zo’n Campbijeenkomst willen verwoorden dan ben je van harte welkom want vrijwilligerswerk is er voor iedereen! Klaas vertelt dat de sponsoring goed verloopt met een 4-tal nieuwe sponsoren en menig sponsor is akkoord gegaan met een verhoogd bedrag.

Marianne vraagt ….met spoed…. om cd’s in te leveren met foto’s (max 36) voor de nieuwe website (foto’s in een zo groot mogelijke resolutie)

En dan…….SONJA gaat op de ezel…….met BEWEGING, Sonja vertelt over sluitertijd en diafragma zodat wij van haar kunnen leren en nu Maartje ons verlaat begrijpt ze eindelijk dat 1-negentigste als sluitertijd ook 1-negentigste van een seconde is, een breuk en een GEDEELTE van die ene seconde, mooi hè zo vlak voor ze weg gaat en dan weer wat geleerd.

Ad laat analoge foto’s zien van de SOP te Rotterdam, wel 27, maar Walter grijpt in en zegt ‘laat er nu eens 10 staan op de ezel’ en dat werd de zwaarste klus van deze avond .

Maartje deelt onder de aanwezigen de jaarboeken van 2004/2005 uit en het moet gezegd…prachtig!

Edwin en Ria, toch een compliment want het was geen kleine klus. Bedankt!
Nog 1 geluid …….Ank gaat ALFABETTEN …..wat een idee. 

Verder…….blijf de nieuwsbrieven goed volgen.

Vive la-France
Snik-drup-snik

Maartje bedankt! Het ga je goed!