597277294-35

Zoen, smak en kus voor het nieuwe jaar.
Welkom alle familieleden en ook welkom Frank Beijer als aspirant lid en natuurlijk welkom aan Erwin Lam die deze avond het beton onder de Camp zal laten schudden door als spreekbuis namens de jury (Marja en Erwin voor ons te staan.

Eerst nog even een paar mededelingen:
Er volgt nog mail over de komende SOP naar de winter Efteling.
De foto’s van de winterloop zijn te bezichtigen op www.florijnwinterloop.nl en deze foto’s zullen ook geëxposeerd worden in een lege etalage in Woudenberg in samenspraak met Flits.

Erwin krijgt het woord en bevestigt dat hij samen met Marja ook de komende jaarwedstrijden de jury zal zijn en dat hij ook ondanks dat de winkel niet meer bestaat onder zijn leiding toch enkele praktijk / theorie lessen zal blijven geven als sponsor van Flits.
Ook wil hij met ons goedkeuren dat de jurering eerst door hem gaat plaatsvinden alvorens er door Flits over de platen wordt gesproken om zo op de uitslagavond de aandacht voor de foto’s en dus ook de spanning te verhogen. Eventueel kunnen wij zelf daarna ook punten toekennen en beide met een prijs belonen.
Zoals afgesproken moet de lijst het zelfde zijn maaaaarrrr….met de creatie mag gestoeid worden en de meesten van ons hebben het zwarte passe-partout gebruikt.

Oké, daar gaat ie :
Marianne 7-7-8 heeft bewust ‘geshopt’ door een ‘korrel’ aan te brengen. Erwin vindt dit goed gedaan maar de foto is niet af. Een ‘stopje’ meer had er iets meer leven in gebracht.

Henk 7-7-6 Erwin heeft de foto anders dan bedoeld op de ezel gezet. (HIJ kon niet weten dat dit zo moest zijn). De boei moest weg en de boot kon beter onder een andere hoek gefotografeerd worden, als je het plaatje niet kan bijsturen dan moet je er zelf een oplossing voor vinden. Plat op je buik of met je neus in het water.

Uit de jurering blijkt dat niet iedereen het met de jury eens is (maar dit had Erwin ook al gezegd ‘het is onze -lees vakman- mening’).

Yael 7-7-7 zeer goed (tot zover niets aan de hand) de foto springt er prima uit (weer goed) maar de finishing touch mist. Er mist een spaak of had de foto vanuit een iets andere positie genomen.

Betting 7-7-8 De inktjetprinter is bijna leeg waardoor er strepen ontstaan en de foto zit niet helemaal achter het passe-partout. Auwwww, pijnlijk maar de foto is wel mooi in balans en de vlakverdeling is in orde. Dat is Theater (de foto).

Margreet 7-7-6 TE VROEG….het vervoer in deze foto moet nog beginnen, Margreet verdedigt haar foto door aan te geven dat de lijnen ‘het middel’ is om ab te seilen en volgens het woordenboek is dat toegestaan. Op één minuut na was Margreet misschien wel een ( ………). Het heeft met winnen te maken.

Ad 6-7-7 23 paraplu’s, contrast en scherpte niet goed, hij is niet lekker (de foto), hij is wat wazig (ohhhh Ad, goed dat je er niet bij was) want de jury is van mening dat je toe bent aan een nieuwe camera. Insiders vertelden dat dit ad-vies reeds is opgevolgd.

Klaas komt na de PAUZE…….dat is een goed teken ha-ha-ha puntjes.
Ook HET NIEUWE THEMA WORDT GEBOREN: Moeder en dochter.

Nanda 7-7-6 Hij is nog niet af een spiegel mag wat meer laten zien, het contrast in de foto kon aangevuld (opgeleukt) worden met een rijtje passerende fietsers bijvoorbeeld.
Ook Nanda had verweer, ‘ik heb juist gekozen voor iets rustigs namelijk de zon’.

Klaas 7-7-7 of 7-6-7 want achteraf vertelde Erwin dat ie er eigenlijk spijt van had. Klaas ging samen met Bob op de ezel en Bob kreeg 7-7-6 en Klaas zei tegen Bob ‘zie je wel, ik ben toch beter’ en Erwin greep in en zei dat we even goed waren.
Klaas kon zich daar in vinden. Waar is het licht riep Erwin, het metaal moet knallen en Erwin dacht dat het oudejaarsavond was. Weer is het niet gelukt en Annette zei ook nog dat ik alleen maar op koopjes uit was. (Auwwwww)

Bob 7-7-7 Goed moment, verkeerde plaat. Er had geen lucht bij gemoeten en ook geen vrachtwagens. Volgens mij zat Erwin aan de champagne. Het thema was transport en vervoer!

EN NU DE BETERE……..

Ank 7-7-7 eigenlijk ook een puntje meer want deze behoort tot de betere. Een sfeervol maar iets te ‘magere’ foto en dan met een iets andere uitsnede toch bij de betere.

En dan de beste 4 inzendingen maar waar zijn de punten?

Op een gedeelde 3e plaats : Yvonne en Walter met ieder 23 punten.

Yvonne heeft toestemming om voor deze ene keer een foto te maken in de Bijenkorf en wel van ‘het trappenhuis’ of ook wel de roltrappen genoemd met een goede kijk op de make-up afdeling. Erwin merkt op dat hier het lijnenspel buitengewoon goed in beeld komt.

Walter heeft volgens de jury maar natuurlijk ook volgens de Flitsleden de DYNAMIEK op het juiste moment gevat.

Er blijven nog 2 inzendingen over, die van Annette en degene van ……je raadt het al…Elly.

Erwin begint zijn verhaal terwijl er door (oud) lid Jannie bittergarnituur wordt gedeeld op zo’n manier met de inzending van Annette dat je zou denken poe-poe, dat is dan de winnaar.
Perfecte foto (als Erwin dat zegt, want volgens eerder onderwijs bestaat de perfecte foto niet, denk je dat dit hem is….zelfs aangevuld met tekst als belichting goed, scherpte is goed en de uitvoering is goed ja deze trein is wel op tijd, dan waar zijn de bloemen die ze zelf heeft gekocht? NEEEEEEN, deze zijn voor Elly? Wat kan er nog beter aan een foto? 9-7-8.

Elly 8-9-8……Over het kader is nagedacht voor je de foto ging maken. Dit is het helemaal. De creatie is AF! Erwin had samen met Marja geen idee van wie deze foto zou zijn. Er is hier gespeeld met het creëren van de foto, overal is over nagedacht! Elly had een vliegtuigje gevouwen van papier en daar een kind voor in de hoek gezet met een zonnebril op en dan het moment van ‘in de lucht gooien’ ja dat moment maar dan dubbel want het papieren vliegtuigje gaat verder in het passe-partout. (vooraf al gecomplimenteerd door de Flitsleden)
Architectpapier (een soort kalk papier) maakt het wat ondoorzichtig en daardoor subliem!
Elly komt weer in de krant, maar dit heeft ze ook verdiend en applaus van de fotografen en een boeket van Annette en de hoofdprijs voor de 2e keer de vergulde camera voor op de schoorsteenmantel.


Erwin ontving voor thuis een lekkere fles wijn en een dikke kus.