Een vol programma…de mededelingen : Jan en Tonnie hebben zich afgemeld en Marianne had het ook druk. Yvonne v.d. B. was aanwezig maar wilde snel naar huis onder de warme dekens en mocht dus als eerste op de ezel.

Een creatie opgedaan in Groningen en trots op de ezel gezet…..een zelf geschilderde foto en toen weer gefotografeerd en daarna in verschilende kleuren afgedrukt. Een colage van 9 portret foto’s. De toeschouwers waren onder de indruk, zo leer je wat bij de fotokring !

Dan het onderwerp wedstrijd transport en vervoer en nu even geen namen.
Roltrappen in de Bijenkorf, eigenlijk verboden, maar ja, deze persoon kreeg het met een krukje toch voor elkaar.
Een buitenlandse foto, een mooi soort koeien.(type geen Groningse doorlopers)
Een onderdeel van een gele postkoets, bij de vorige deelnemers werd maar aan en opgemerkt maar bij deze was het doodstil. Geen enkel verkeerd puntje, zie het maar als een enorm compliment.
Groen, ……dit plaatje kennen we. Een uitsnede op 20x20, ja dan is ie gaaf.
Hoe de muurhuizen staan, het gaat om een boot, zeg maar rondvaartboot.
Nog een boot, maar dan anders, draai deze plaat eens om en zo ontstond weer een …..Nee, hij hoort op z’n zij, zei de maker.

Dan staat er op m’n papier ‘passen en meten…zowel op als met de foto’ maar ik weet niet meer wat ik bedoelde.

Weer een kreet uit de zaal, ‘help kijk eens achter me’, een kind achterop een fiets, transport dus maar wat is dat ‘achter me’ dan? Een transport van apen?
Bij de volgende inzending een opmerking ‘een dubbele foto’, de start van een vlucht. Als je dit leest weet je niks als je het niet gezien hebt. Spannend hè?
Weer een boot, ja veel lijnenspel, iets lichter maar een prima scherptediepte.
Een mast, nee niet van een boot, het mooie van deze plaat is de speling van het licht op de touwen.

Pauze…

Kerstkaarten presentatie…… 5 stuks i.p.v. het max. 3, de presentator loopt weg en zegt haal er zelf maar 2 weg, behoorlijk eigenwijs dus. Henk had er snel effe 1 ‘gedaan’ en Margreet had er precies 3 bijgezet op de ezel. Eerst de afvallers en toen bleef er 1 over en die is voor de sponsoren. Margreet wint alleen de eer en een hoop werk.

Het jaarboek is KLAAR maar jullie hebben hem niet, wat naar.
( het is Sinterklaas en vol verwachting klopt ons hart …klop-klop )

Het volgende wedstrijd thema wordt …zie volgende keer op 26 januari.

Foto’s van de dierentuin met een compliment aan Henk voor z’n duistere maar toch heldere verslag want het motterde wat.
Betting had een behoorlijke serie met een leeuw die eerst niet wilde maar toen ie hoorde dat ie op de foto mocht toch langzaam schoorvoetend balancerend dichterbij kwam. Ook de plaat van de ezelfamilie deed je wanen in een ver land.
Tenslotte werden 3 platen met foto’s van het onderwerp ‘kijken en selecteren’ gepresenteerd waarvan één nog niet vertoonde versie van Bob.

Denk aan SOP nacht/avond fotografie, vertrek om 19.15 bij Erwin achter, of om 19.30 de Flint parkeergarage Amersfoort 15 december en neem een statief mee .

Vol-stop-klaar