Marianne opent de Campavond met de volgende mededelingen:

Elly en Nanda genieten nog van hun vakantie en Hans is door ziekte verhinderd.

Welkom aan 3 nieuwe leden: Jan v.d. Gugten, Henriëtte en Yael.. de dochter van…. ,
en verder aan de volgende aanwezigen: Sonja, Walter, Klaas, Ad, Yvonne S, Henk, Margreet, Tonnie en Jan, Ank en Annette.

Door een storing van de printer wordt het jaarboek op de volgende Campavond gepresenteerd met daarin de laatst aangemelde nieuwe sponsoren.

Petra is er niet maar de fotokring is benieuwd of de door haar te openen fotoketting in gang is gezet.

Op de website: fotokringflits.nl staan helaas nog niet achter alle Flitsleden een serie foto’s, deze mogen op korte termijn bij Walter worden ingeleverd. Ook zal op een nog kortere termijn op deze site de sponsorpagina worden toegevoegd.

De nieuwe ledenlijst zal bij de eerstvolgende nieuwsbrief worden toegevoegd.

Annette krijgt van Marianne het woord om het uitgedeelde programma voor het komende seizoen door te nemen en daar waar nodig toe te lichten.
Het nieuwe programma staat gepresenteerd op 3 A4tjes, volle bak dus met op 1 oktober al de eerste SOP, een bezoek aan fototentoonstelling Noorderlicht te Groningen.
Maar eerst nog op 22 september: help elkaar je camera te begrijpen, neem dan dus je camera mee naar deze Campavond.
Verder een geweldig aanbod aan ‘te ondernemen activiteiten’ en wat opvalt, is de te verwachten creatieve handelingen van al de Flitsleden.
De reacties na het aanhoren van de uitleg bij dit programma…….heel gevarieerd, boeiend en actief. LEUK, LEUK en LEUK.

Zoals het programma van vanavond aangeeft: Op de ezel de vakantie foto’s.
Ank zet een serie foto’s met Argentijnse en Braziliaanse watervallen op de ezel, en jawel hoor, de discussie barst los, ik zou de lucht bewerken en weer een ander zou de foto iets meer hebben uitgesneden, maar met z’n allen kwamen we rond de ezel tot de conclusie dat Ank een prachtige serie had ‘geknipt’ en een prettige samenkomst was geboren.

PAUZE !

2 tafels werden ingenomen bij de bar en het praatje ging over van alles en nog wat onder het genot van iets nattigs. Jammer dat Jannie geen tijd kan vinden voor Flits maar we blijven haar bewonderen aan de bar.

Tonnie start de 2e helft met haar landschappen uit Noorwegen op de Ezel. Soooooooo, wat een rust en Klaas wilde niet kijken want daar had ook hij kunnen staan en klikken maar hij koos voor de zusters in de witte jassen. (volgend jaar dan maar). Ja het waren bijna schilderijen die foto’s van Tonnie en Jan en volgens mij moeten we ook maar een SOP daar naar toe organiseren . Flits goes International maar eerst komt Frankrijk aan de beurt.

Yael plaatst een compleet stuk op de ezel met een heel professionele panoramafoto in de bergen.

Henk heeft een hoge ‘iso’waarde ingesteld en klikt zuid Frankrijk en een huismus.

Walter en Henriëtte leveren ook de nodige foto’s en Klaas viel uit de toon met inzicht bij het spoorwegmuseum en een serie portretfoto’s. Ook daarover ontstond een discussie over o.a. de gebruikte achtergrond.

Annette sluit de avond af met uitleg van de 1e opdracht ‘kijken en selecteren’. 36 foto’s!