Annette neemt het woord en zit voor,

Ank, Elly, Marianne en nog een paar Flitsers zijn door vrijetijdsperikelen verhinderd.
Welkom aan 4 eventuele a.s. Flitsleden te weten Dirk-Jan, Ruby, Jan en Titus, zij gaan een paar keer ervaren hoe Flits ‘het’ doet.

Vanavond op het programma: opdracht van schilderij naar foto en op de ezel de foto’s van de WinterEftelingSOP.

Zondag a.s. gaat de SOP naar Kinderdijk niet door vanwege te verwachten kou en druppels.

Graag iedereen een mail sturen naar Henk over datum en aantal dagen voor een SOP naar Maartje in de Dordogne. 29 september gaat niet door want dan is Maartje verhinderd dus kan het geen SOP naar Maartje worden. Blijft over 13 oktober en 20 oktober met als uitgangspunt dat we vertrekken op vrijdag (vroeg) en terug op maandag (laat).
DOEN…. LAAT HET HENK WETEN. Allemaal mailen want dan pas weet Henk wat je wil.

Fotobond zo vertelt Annette, daar wordt Flits lid van en wanneer wij van Marianne een mailtje krijgen dat Flits is ingeschreven dan mag je zelf lid worden van deze fotobond door zelf bij de bond in te schrijven. (13 Euro per jaar)

Walter legt aan de nieuwkomers en verdere belangstellenden uit wat de bedoeling was van de opdracht ‘van schilderij naar foto’.

En dan ……..op de ezel: Bob komt als eerste met een schilderij van Monet, vijver met waterlelies genaamd, een prijzig doekje zo uit de pocket. En dan zijn creatie, dezelfde waterlelies, ook een bruggetje en hangende takken boven het water. Dezelfde kleuren en eigenlijk hetzelfde tafereel, goed gedaan Bob.

Marianne was er niet maar Yael dorst wel met Eén en ander over straat. Marianne haar schilderij had geen naam, drie dezelfde portretten (naakt) op een rij en zij heeft met een heuse vrijwilligster de huid naakt gefotografeerd en vanwege de kleuren en achtergrond e.e.a. gephotoshopt. Het was zo goed nage…..fotografeerd met bloem op een schouder dat de term ‘missie volbracht’ hierop van toepassing is.

Annette had Frans onder de armen, Frans Hals dus met als titel: (op z’n Fries) Hals Foe de Foel. Een jongen met gitaar. Haar eigen zoon 50 eurocent rijker en zij anderhalf uur flitsen.
Annette had aan schaduw en stand van model extra aandacht geschonken welk beloond werd met een lening bij de bank.

Henk…… met een schilderij uit Scherpenzeel, Ad Hogendijk stond er onder. En dan……..
Kanonnen, zijn eigen werk was veel beter en Henk noemt het ‘mijn meiden op zondag ‘.
Ook hier was geshopt, een vaag randje om de sterke gezichten, de meiden, Eén met de tanden bloot, sprongen er bijna uit en dan te weten dat zij buiten minutenlang moesten poseren dus stilstaan. Goed gedaan meiden…….ehhh. Henk.

En dan de meester, want die hebben wij ook in onze gelederen: Walter, van internet via de Hema een meisje met parel van Vermeer. Mooie zwarte achtergrond voor 80 cent. Nee……
Dit is te goedkoop, ik begin opnieuw…Walter ontrolde het doek van VERMEER met de titel ‘meisje met parel’. Walter zijn ‘eigen’ werk ‘de vrouw van’ had veel lichtval op haar schouder, de kleur van de sjaal was aangepast eh ik bedoel uitgezocht en de ‘look’ was uitdagend maar die lichtval, dat streepje licht verticaal naar beneden… met donkere schouders, dat kon eigenlijk helemaal niet. Gelukkig hadden we Ad in de zaal en deze Flitser kon ons helemaal uitleggen wat er aan de hand was. ‘Dat komt omdat het geschilderd is’.
Gelukkig Ad zo zie je………ook jij bent van waarde net als het doek van Vermeer.

Na de pauze een rondje om de tafel en op de ezel maar eerst voor alle meesters Applaus !

Ruby is van jongs af aan gek op fotografie en heeft net een nieuwe Olympus.

Dirk-Jan deed aan sportfotografie met soms werk voor de BDU en had een eigen doka.

Jan maakte vooral dia’s, sinds 3 jaar bezig met ‘het echte werk’.

Titus doet gespecialiseerd werk zoals extreme belichting en hele kleine fragmenten.

Tonnie had koude foto’s op de ezel.

Walter had een fotoboek via MyPhotoFun.nl.

Annette had foto’s in zwart-wit via Webprint.nl geshopt (gespeeld) met contrast en licht.