Filmposter-telfVanavond werd er weer geflitst in de Camp en zoals te doen gebruikelijk is, opende de voorzitter met de mededelingen.
Het bestuur had vanmiddag een bespreking met de gemeente gehad over een ruimte voor ons in de Rabobank. Nadat men van de gemeente was bijgekomen van de schrik, wat? hebben jullie dan geen subsidie?, kon het gesprek worden voortgezet. In het kort kwam het ongeveer hierop neer. We moeten een brief sturen naar B en W, we moeten samenwerken met de kunstenaars van de 1e verdieping en we moeten iets met educatie doen. Maar daar staat dan wel tegenover dat we een DOKA van de gemeente krijgen!!
Vraag van Klaas, hoe werkt de bejurering van de jaaropdracht? Geheel of gedeeltelijk scherp? De opdracht is nogal vaag en er zal om opheldering worden gevraagd.
Volgende keer gaan we de fotoketting presenteren, Yvonne was de eerste en krijgt de 1 na laatste foto van Walter om hem af te sluiten. Vergeet niet volgende keer de foto in de wedstrijdlijst vergezeld van je stukje tekst mee te nemen!
Dan komt nu “glossy” de opdracht van Titus op de ezel.
Titus liet iedereen even slikken bij het presenteren van zijn eigen foto. Een aanplakbiljet voor de film ‘House of David, a story untold’ Als ie in de bioscoop komt ga ik zeker kijken...
Er blijkt behoorlijk wat grafisch talent bij Flits rond te lopen. Zo werd er een jaren 70 advertentie voor Canon gemaakt, er was er 1 voor olijfolie, lipstick, Frans Anders en er was een profesioneel oogende scania advertentie. De advertentie van Jan en Tonnie komt zelfs in een blad terecht. Ook waren er de nodige tentoonstellings aankondigingen en was Klaas met een hele rij biertjes aan de slag gegaan en dat was nog hard werken om de juiste kleur te proeven...
Margreet haar advertentie over de rabo-verzekering was eigenlijk meer trauma verwerking te noemen! Henk maakte een heusse fotosessie met zijn jongste en haar vriend voor zijn ‘Colori’ advertentie .

In de pauze is Margreet druk zieltjes aan het werven en zo gebeurt het dat we vanaf vandaag op 30 leden zitten. Willy, Yvonne en Ina hartelijk welkom en veel flitsplezier toegewenst!!

Tonnie komt met een foto van het vertakt kroonknotsje, deze werd vorig jaar door haar, Jan, Margreet en een collega van Jan ontdekt. Het bleek de eerste die gevonden was in Nederland. Gefeliciteerd met jullie ontdekking en voor de andere Flitsers, nu niet meteen met zijn allen het bos in paddestoeltjes stalken hè!
Marianne en Margreet doen sinds kort een cursus via de fotobond. De eerste keer dat Margreet erheen ging nam ze zo wat foto’s mee in een parssepatout, zo a la Flits. Oeps, blijkt dat ze allemaal een portfolio hebben.... Marianne heeft als thema straatfotografie en heeft al een aantal heel interessante foto’s, ik ben benieuwd wat het eindresultaat wordt. Zelf is ze wat onzeker over wat al dan niet acceptabel is, ruis of iets bewegingsonscherpte om ruis te voorkomen? 
Dan komt Walter met een wijze les: “Ga niet voor techniek, fotografeer gewoon wat je leuk vind.” 
De jury heeft naast een aantal zwart/wit foto’s 1 kleuren foto uitgekozen maar Marjan vind zwart/wit eigenlijk veel mooier. Nanda: “Dat zeg ik toch!!”....

In Maarn blijk je voor weinig mooie parsse-partout’s te kunnen kopen. Daar is wel oor naar en volgens Titus kunnen we er beter 300 in eens bestellen, dat is 10 p/p en krijgen we misschien nog korting ook! Dirk-Jan gaat via mail inventariseren hoeveel er besteld gaan worden.

Nanda voert een slide-show op die zij voor Methorst Milieu gemaakt heeft in verband met de samensmelting van hen en Gerrit Gerritsen. Ziet er heel mooi uit!

Klaas kon niet mee met de paddo-sop omdat hij moest fluiten maar komt toch met wat herfstfoto’s op de ezel.

Dirk-Jan is bezig geweest met het zogenoemde ‘Kabouterperspectief’. Dit is kort gezegd een close-up foto van onderaf van een paddestoel maar dan met een ‘fish-eye’ objectief. Het resultaat mag er zijn en dankzij het super grote formaat van de afdrukken begin ik me toch wel klein te voelen..

Margreet komt nog met haar Made in Holland foto op de ezel, een Fazant in de duinen. Deze zou volgens enkelen met de juiste tekst erbij ook zo voor de Glossy opdracht door kunnen.

Denk er allemaal aan de volgende keer je Ketting foto mee te nemen!!

Met deze mededeling werd de avond afgesloten, bedankt voor weer een gezellige avond.