Adobe LightroomVanavond alweer een vol programma in de Camp. We hebben er voor vanavond een echt klaslokaal van gemaakt, dit natuurlijk vanwege de Lightroomles die op het programma staat.
De gebroeders Hessel en Frits komen vanavond eens een kijkje nemen.En we hebben sinds vandaag een nieuw lid, Sicko, hij neemt de plaats van Yael over. Hartelijk welkom en heel veel flits plezier toegewenst.

Klaas vraagt een ieders aandacht voor een fotografisch verslag van het 4e 11-tal toernooi van zaterdag 24 mei. Hij doet nog een mail in de ronde met meer informatie.

Het woord wordt even gegeven aan de heer Morren. Hij is een collega van Ina en vraagt ons of wij iets zien in een opdracht die hij eventueel voor ons heeft. De heer Morren mag zelf ook graag fotograferen, dit is te zien op www.zondermorren.nl . De opdracht klinkt heel interessant, maar is gewoon niet te doen in de tijd die we ervoor krijgen.

Dan komt Marianne eindelijk aan het woord, naar eigen zeggen wordt het eerste deel een saai en theoretisch verhaal, nou het zal mij benieuwen.
Al vrij snel komen er enkele oh's en ah's vanuit de zaal. Ondertussen zijn er nog steeds mensen bezig met het opstarten van de laptop. Dit kun je niet alleen horen aan de opstart-tune van windows, maar vooral aan het enigszins verontschuldigende sorry, sorry, sorry van Henk...
Net als Marianne weer lekker in haar verhaal zit doet Bob het nog even dunnetjes over. Geeft niet, we doen gewoon allemaal lekker mee en daar gaat het om.

Steeds als er wat nieuws wordt voorgedaan op de beamer komt er een hoop geklik vanuit de klas. Het ene moment komt er een ;"Dat had ik veel eerder moeten weten!" vanuit de groep en het andere lijkt het of het helemaal niet meer lijkt te lukken. Gelukkig weet Marianne de vertwijfelde persoon in kwestie zo weer op het goede spoor te zetten en kan ze verder.

Op een gegeven moment gaat het over Meta Data, hier kun je bijvoorbeeld de plaatsnaam aan een foto meegeven, dit zoekt later een stuk makkelijker. Elly en Yvonne bedenken zich dat ze de plaatsnaam al niet meer weten als ze terug zijn van de vakantie. Nou Klaas heeft dat dus al na drie biertjes.....

Tijdens de pauze nemen we de tijd om even bij te komen, wat een informatie zeg.

Als de pauze voorbij is gaan we buddy's gewijs aan de slag met Lightroom, we krijgen allemaal dezelfde foto, succes. Als een echte juf loopt Marianne door de klas vragen te beantwoorden en opmerkingen te plaatsen. Het is een gezellig zooitje, heel serieuze blikken worden afgewisseld door pretogen. Iedereen doet zo goed mogelijk zijn of haar ding, dan gaat het ‘stikkie' door de klas om alle resultaten op te zetten.

Leuk om te zien dat er niet één foto hetzelfde bewerkt is, er was zwart-wit, avondrood en geknipt. Wat later dan gepland komt deze avond aan zijn eind. Nu met zijn allen aan de slag met Lightroom, laat Marianne trots op ons zijn!!!

De volledige presentatie is natuurlijk terug te vinden op onze site.