photomatix01Het is gezellig druk in de ‘Treekzaal” van de Camp, waar we vanavond maar liefst met 22 man bijeen zijn gekomen! Niet alleen zijn er veel mensen, ook er staat veel op het programma, geen tijd te verliezen dus. Omdat Mark vanavond wederom verhinderd is vanwege werk in het buitenland neemt Margreet het woord. Zij begint direct met het benoemen van een notulist voor de volgende keer en dat is Petra geworden.
Het jaarboek is zo goed als klaar en Henk heeft een inkijk exemplaar meegenomen voor diegenen die hun nieuwschierigheid niet meer kunnen bedwingen. De opzet is in vergelijking met vorige jaren behoorlijk veranderd. Dit jaar staan er voor het grotste deel foto’s in met een kleine inleidende tekst, de complete verslagen zijn te lezen op de Site. We zijn per slot van rekening een Fotoclub toch? Volgend jaar neemt Jan Nieuwenhuizen het maken van het jaarboek graag voor zijn rekening.

Klaas helpt ons eraan herinneren dat we nog een Kerstkaart moeten maken. Tot donderdag 11 December hebben we nog om onze fantasie de vrije loop te laten voor het maken van maximaal 2 kaarten p/p die die avond meedoen aan de verkiezing.

Dan gaan we over naar de presentaties van “Architectuur”:

Dirk-Jan is naar Rotterdam geweest en heeft daar een serie foto’s van de van Nelle fabriek gemaakt en heeft ze thuis in LightRoom omgezet naar zw/wt. Hij is nog op zoek naar het ‘wouw’ in een foto.
Henk heeft voornamelijk bedrijfsgebouwen en wat woningen op de plaat gezet en kan eigenlijk alleen maar tot de conclusie komen dat de hedendaagse architectuur eentonig en uniform is. Hij gaat proberen ze toch op een spannende manier op de foto te krijgen.
Jan N wist eigenlijk niet meer waarom hij voor dit thema had gekozen en heeft wat foto’s uit zijn archief meegenomen. Hij heeft besloten zich aan te sluiten bij een andere groep omdat architectuur hem toch niet ligt.
Na architectuur is “Studiofotografie” aan de beurt:

Klaas heeft een fruitserie gemaakt. Hij heeft laten zien wat belichting, stand van de camera en scherpte doet met een foto. Hij wil scherpte dmv lichtsynchronisatie gaan verbeteren.
Tonnie heeft er een familie project van gemaakt. Zij laat zien dat de zogenoemde flitsschaduw in sommige gevallen helemaal niet lelijk is en ze is gaan experimenteren met doek als achtergrond omdat ze voor papierrollen niet genoeg ruimte heeft. Ze wil zich toch meer in de belichting gaan verdiepen.
Titus maakte drie heel mooie series, gezicht, zwanger en naakt. Hij is nog bezig met twee andere series, die we tzt vanzelf te zien krijgen. Voor hem is dit een kunst uiting, hij heeft een idee in zijn hoofd, werkt het uit en klaar.
Dan is “Urban Exploring aan de beurt:

Hessel heeft een serie foto’s van een afgebrande boerderij in Leusden gemaakt, die hij later omzette naar zw/wt. Hij wil sfeer scheppen door licht en kleur toe te voegen of te verminderen.
Suzan is samen met Petra naar een verlaten weeshuis in België geweest. Ze is tot de conclusie gekomen dat de ‘P’ stand wel handig is, maar dat je voor meer sfeer in een foto toch echt je toestel zelf moet kunnen instellen...
Frits is naar de spoortunnel van het ‘ponlijntje’ in Leusden gegaan. Hij heeft ze later zw/wt gemaakt. Hij wil zich gaan verdiepen in het maken van foto’s bij (extreem) slechte verlichting.
Petra was ook naar België geweest maar heeft besloten een sreie te laten zien die zij van een verlaten openlucht zwembad maakte in Rotterdam. In plaats van zw/wt zijn haar foto’s groen/blauw en dat zonder tussenkomst van photoshop. Zij wil de schoonheid van het verval vastleggen.
Als laatste is de “HDR” groep aan de beurt:

Sikko heeft foto’s uit zijn archief omgezet naar HDR, hij deed dit mbv Photomatics in de pro uitvoering. Omdat de gebruikte foto’s zogenoemde j-peg’s zijn viel het nog niet mee. Hij wil bestaande foto’s beter maken.
Margreet heeft een serie HDR opnames van Hollandse luchten gemaakt. Zij wil met slecht weer en veel wind op pad gaan om dmv HDR dramatische luchten vast te leggen.
Marianne heeft archieffoto’s bewerkt ze heeft ze al overvloeiend van gewoon naar HDR laten zien. Soms is het verschil heel subtiel terwijl het anders bijna schrikbarend is. Zij heeft als doel mensen ‘mededogenloos’ vast te leggen.
Het thema voor de seizoenswedstrijd voor Juni 2009 is, na eerlijke stemming zonder voorafgaand gelobbie, ‘Spreekwoord en Gezegde’ geworden. Een enkeling riep al direct de jaar- en seizoenswedstrijd te gaan combineren in de trant van ‘Daar valt de aap door de mand’....

Nu we het er toch over hebben, de uiterste inleverdatum voor de jaarswedstrijd is 15 December!

Denk er aan dat de volgende avond pas over drie weken is, 13 November dus! Als er niets veranderd zijn Surealisme en Landschap dan aan de beurt. Ook zal Marianne een lezing geven over het presenteren van je werk.
Bedankt voor een gezellige avond en tot 13 November.