alfabetHet programma 2009-2010 wordt gepresenteerd.
De flitsavonden zullen worden begeleid door de leden van de programmacommissie.

Dit jaar is ervoor gekozen dat 1 à 2 leden zich verdiepen in een onderwerp en daarover een lezing geven. Aan de hand daarvan wordt er een opdracht gegeven, die daarna wordt gepresenteerd. Wel wordt verzocht om t.b.v. de lezing vooraf een foto betreffende dat onderwerp te mailen aan diegene die de lezing geeft.
Het programma wordt nog aangevuld met de volgende thema’s: Spelen met licht en Macro.

Architectuur: 24 september a.s. geeft Jan Nieuwenhuizen een lezing over architectuur. Graag daarvoor jouw architectuurfoto naar hem mailen.

Histogram: In deel 2 op 24 september geeft Marianne uitleg over het gebruik van de histogram. Je kunt je vragen hierover vooraf naar haar mailen.

Ina verzoekt een ieder die dat nog niet heeft gedaan, haar te mailen welk type camera je gebruikt, in verband met het onderdeel ‘Ken je camera’.

Op 19 november vindt er een expositie plaats van een lid: Frits en Hessel zullen dit verzorgen.

Bestuurssamenstelling
Titus heeft besloten te stoppen. Titus zal nog wel de site beheren, tot het moment dat deze ‘vacature’ is ingevuld.

Margreet is een aantal jaren heel druk geweest als secretaris, waarvoor nog ontzettend veel dank. Zij wil deze functie graag overdragen aan andere leden. Hiervoor hebben Henk en Willy (onder voorbehoud) zich aangemeld. Het bestuur is op zoek naar een derde lid, om zo het vele werk te verdelen.

Leden
Naast Titus hebben ook Annette en Inge aangegeven te stoppen.
Het bestuur heeft besloten vooralsnog de ledenstop op te heffen. Mocht de groep te groot worden, dan kan bekeken worden of moet worden uitgeweken naar een andere zaal of dat de groep moet worden gesplitst.
De volgende flitsavond komen er 1 lid en 5 aspirantleden.

Cultuurdag Woudenberg
Expositie van de spreekwoorden vindt plaats op 12 september a.s. in het gemeentehuis in Woudenberg.
Daarnaast worden de spreekwoorden geëxposeerd in de bibliotheken van Woudenberg en Leusden. Hiervoor heeft Marianne een boekje samengesteld. Deze is nabestellen bij Marianne.

Ook zullen tijdens de Cultuurdag portretfoto’s worden gemaakt. Henk, Klaas en Yvonne zullen dit verzorgen.

Fotoketting
De fotoketting met als onderwerp het alfabet van Harry Jekkers en Koos Meinderts wordt ook geëxposeerd in de bibliotheek.
18 februari wordt de fotoketting gepresenteerd. Hieraan voorafgaand zullen de foto’s tijdens flitsavonden aan de andere leden worden getoond, om te kijken of de foto helemaal goed is. Hiervoor is een schema opgesteld.
Mocht je er niet uitkomen, dan kun je jouw letter mailen om te kijken of iemand anders een goed idee heeft.

EHBO oefening
Op 17 september a.s. vindt er een EHBO-oefening plaats bij Voskuilen in Woudenberg. Om 18.15 uur vindt de voorbereiding plaats en de daadwerkelijk oefening om 19.30 uur. Diegene die hiervan foto´s willen maken, graag aanmelden bij Jan Nieuwenhuizen.

Expositie Maarn
Fotokring Maarn heeft een prachtige expositie in De Twee Marken in Maarn, tot 16 oktober a.s.

Opdracht Wijken in Amersfoort
Uiterlijk 15 oktober a.s. moet deze opdracht gereed zijn. Jan Nieuwenhuizen ontvangt 15 september de laatste briefing. Hij zal deze mailen aan diegene die deze wijken voor hun rekening nemen.
Het bestuur heeft voorgesteld om de leden die zich hiervoor hebben ingezet, daarvoor te belonen.

Vakantiefoto
Marianne:
Heeft HDR losgelaten op een kudde prachtige schapen met zwarte koppen als maskers.
Een klein bootje vol toeristen, op weg naar een verwoestende waterval.
Bodensee bij avondlicht; uit de hand genomen. Om de sfeer van het avondlicht te behouden, heeft Marianne de foto 1 stop onderbelicht.

Sicko:
Een schitterend grafisch beeld van een wenteltrap in een kasteel in Frankrijk.
Een levendige portretfoto van zijn dochter, die door de donkere achtergrond heel goed uitkomt.
Een spannend doorkijkje van een ruïne in Normandië.

Petra:
Heeft tijdens haar vakantie een fotoworkshop gevolgd bij Louis Drent, Cadzand-Bad Zeeuws-Vlaanderen. Heeft daarvan heel veel geleerd.
Ze toont onder andere een foto van een Schotse Hooglander en een kunstzinnige opname van algengroei aan draad, genomen met tegenlicht door gebruik te maken van de flits.

Tonnie:
Heeft een avondexcursie gedaan in de Hoge Veluwe. Daarbij heeft ze schitterende foto’s gemaakt van een kudde herten, en een wild zwijn met schattige jongen, die ongestoord staan te eten.

Jan Hietbrink:
Jan en Tonnie zijn naar Zwitserland geweest.
Jan heeft daar werkelijke schitterende opnamen gemaakt; een waterval met veel diepte.
Een foto bij de Matterhorn: de besneeuwde toppen van de bergen en het donkere meer in de diepte. Ook heeft Jan een unieke foto gemaakt van een klimmende berggeit.

Ad:
Ad ontmoette in Lourdes een jongen met een wereldbol op een stok. Ad heeft daarvan een indrukwekkende foto gemaakt.
Tijdens zijn vakantie werd hij overvallen door een hagelbui, met hagelstenen zo groot als tennisballen.
Ook kwam Ad tijdens zijn vakantie terecht in een feest dat eens in de 80 jaar wordt gehouden. Het dorp wordt daarbij helemaal versierd. Ad heeft een foto gemaakt van een 30 meter hoge paal, volledige versierd met bloemen van papier-maché.

Ina:
Ook Ina is naar Frankrijk geweest. Ze toont ons een foto van de glazen pyramide voor het Louvre in Parijs.
De volgende foto is boeiende foto van de kalkkust in Normandië. Ook heeft Ina een foto gemaakt van de kunstmatige haven in Normandië, gemaakt tijdens de oorlog. Heel indrukwekkend.

Frans Slagter:
Een schitterende opname van een fjord in Noorwegen. Het ijs/sneeuw weerspiegelt in het diepe donkere strakke water.
Ook heeft Frans een foto gemaakt van een meer in een bos, waar de wolken in het water spiegelen.
Frans heeft getracht het blauwe van de gletsjer vast te leggen, dat is hem uitstekend gelukt.

Jan Nieuwenhuizen:
Ook Jan is naar Zwitserland geweest en heeft daar een foto gemaakt van dezelfde waterval als Marianne. Jan heeft gekozen voor een niet al te snelle sluitertijd, daardoor zie je het water en de mist door de waterval heel goed.
Tevens heeft Jan zich verdiept in de wereld van de insecten, door veel foto’s te maken met de macrolens. Hij heeft twee prachtige foto’s meegenomen.