car_skodaHet Flitsseizoen gaat langzaam naar het einde, het 'Scherpenzeels kwartiertje' is om en Dirk-Jan van Jan start de laptop om te beginnen met de foto`s op de beamer.

De stick van Dirk-Jan ( Jans zoon ) gaat het eerst en de foto's gaan over het spelen met sluitertijd en het effect daarvan. Binnen 10 seconden sluitertijd een rijtje speelkaarten wegwerken dat geeft een dubbel effect. Een lichtreclame na 5 seconden uitzoomen, ook dat wordt een mooie plaat. Balletjes jongleren met de persoon scherp en de ballen in beweging, een mooie presentatie.

Sicko heeft foto's van het kraamfeest waarin te zien is hoe hij op een bijzondere manier een 3 laags schaaltje met bonbons versierd met geboortemuisjes in het midden heeft scherpgesteld. Ook een kind in een buis met tegenlicht heeft de waardering van de aanwezigen, 14 in totaal.

Tineke ( haar naam vergeet de verslaggever niet meer ) heeft tulpen op de beamer, maar dan 1 foto met een veld witachtigen met vooraan er tussen een rode. Deze ene tulp met het veld, mooi. En dan …………OOOOOhhh, de Flitsers vinden het geweldig, een eendenkoppel met kleintjes, zeer mooi belicht. In de ochtend gefotografeerd zo legt Tineke uit, lekker vroeg gebruik makend van het strijklicht. En het kan nog mooier want Tineke deed alsof ze brood had en de kuikens zwommen in slagorde naar de camera en….. KLIK. Prachtig die 2 futen die borst aan borst met spiegeling waren gefotografeerd.

Evelien toont 3 eh 4 sinaasappels van dichtbij, sport in de zaal, rommel in de auto tijdens de file scherpstellen.

Willy met een ( de )1 April foto en foto's van de afgelopen SOP die na discussie teveel in contrast stonden geparkeerd en foto`s van portretten eh…. Flitsers op de wildkansel.

Leny gluurt bij de ooievaars tijdens het paringsritueel. Het gaat om het moment, een poot over de andere ooievaar en de vleugels in evenwicht stand, wat een mooie foto`s!

Martijna met close ups vanwege gebrek aan zoomkracht op de Veluwe.

Klaas met de weekreportage zoals foto's tijdens het lossen van zijn vracht en een bootje tijdens zijn rit en een grote baby op een trampoline en een plaat van zijn collega op de heftruck. Grote Dirk-Jan legt uit en vult aan hoe de donkere harde schaduw in het gezicht te voorkomen was geweest door een stuk piepschuim tegen de zon te laten weerkaatsen op het gezichtje. Ook kan je bij die bootjesfoto een opzetfilter gebruiken om de kleur van de lucht er echt te laten uitzien en weer een ander filter om de weerspiegeling van het water te onderdrukken.

Pauze….. met daarna "Hoe fotografeer je de auto" door Dirk-Jan

Waarom maak je foto's van een auto, misschien voor de verkoop op marktplaats of zoals het bij Dirk-Jan ging voor een reportage voor het blad Autokampioen. Waar moet je op letten? Is de auto schoon en zoek een mooie / juiste locatie. Flits in voor het benadrukken van de glans of voor het voorkomen van donkere partijen. Leg de zwakke plekken die bij andere auto's voorkomen vast zodat men kan zien dat bij deze auto juist niets aan de hand is. Laat originele toebehoren zien en documenten die het verhaal van de auto bevestigen. Zorg voor voldoende foto's zo legt Dirk Jan uit die in z`n element is, details, motorblok en interieur. Verder de Kampioen erbij waarin zijn auto wordt gepresenteerd en besproken en hoe e.e.a. tot stand is gekomen met al rijdend foto's maken waarbij de auto scherp is en de wielen draaien, de achtergrond onscherp is evenals het asfalt.

De opdracht aan de Flitsers voor 3 juni luidt als volgt…….fotografeer je/ een auto en maak gebruik van bovenstaand verslag.

Je moet de groenten van Klaas hebben en een heerlijk weekend! doeiiiiii