MarijkeHet wordt een avond met heel veel afspraken maken enz. vandaar een puntsgewijs verslag met korte aandachtpunten.
Jan opent de avond. Er zijn weinig mededelingen vanuit bestuur. Margreet meldt dat Yvonne van den Brandhof om gezondheidsredenen stopt met flitsactiviteiten.
Ina werkt in Doorn op de basis, een centrum waar veteranen geholpen worden bij het verwerken van traumatische ervaringen tijdens militaire dienst. Wij kunnen daar exposeren met onze spreekwoorden. , liefst zo snel mogelijk, de muren zijn leeg. Martijna verzamelt de lijsten. Ina, Martijna en Suzan maken het verder in orde. Er komt ook een stukje tekst met informatie over Flits bij te hangen. De informatie die eerder gebruikt is in de bibliotheek, kan opnieuw gebruikt.
Nu de gedichtenketting.
- Alle fotoʼs worden getoond op de beamer en voorgelezen door Willy. De foto van Ina mist. Afgesproken wordt dat dat uiterlijk over veertien dagen in orde zal zijn in verband met de voorbereidingen van de expositie in april.
- Woensdag 14 april, half acht is de officiële opening. Judith Ravestein, de wethouder van cultuur opent . Er komt een flits wave, wat dat precies is, horen we nog een keer van Marianne.
- Sicko vraagt een groep van de school waar zijn kind op zit. Grotere kinderen zullen op gepaste wijze een gedicht voordragen of het wordt gelezen door het model op de betreffende foto.
- Veel is nodig. Yvonne hamert erop dat de hokus-pokus winkel in Zeist veel feestbenodigdheden heeft tegen redelijke prijzen.
- De fotoʼs worden afgedrukt bij profotonet. wie zijn/ haar foto al heeft afgedrukt, graag doorgeven aan Marianne.
- Fotoʼs komen in zwarte passe-partouts, in nieuw aangeschafte lijsten. Hulp is nodig!!!!! Ook op woensdag 14 april is hulp nodig. Helpende handen doorgeven aan Marianne of Tonnie Hietbrink.
- Hoe organiseren wij dat er mensen komen? Hoe houden we de kosten draaglijk tijdens de opening? Klaas zorgt voor publicatie en hij neemt contact op met bakkerij van de Pol. misschien kunnen zij bananensoesjes verzorgen tegen gereduceerde prijs.
Pauze.
Na de pauze presentatie van werk van onze nieuwkomers. Leny en Dirk-Jan tonen prachtige opnamen op de beamer. Leny laat zich inspireren door dat wat ze tegenkomt en Dirk-Jan heeft oog voor gedurfde composities.
Marijke heeft fotoʼs in passe- partout op de ezel. Ze houdt van natuurfotografie. We zijn onder de indruk.
Dan komt mw. Cozijnsen binnen.mw. Cozijnsen is winnares van het spreekwoordenraden in het gemeentehuis tijdens de culturele dag in Woudenberg. Tonnie Hietbrink reikt de prijs uit, een portret van de kleindochter van mw. Cozijnsen op canvas, in groot formaat. Applaus!!!! Onze public- relation man maakt fotoʼs voor de krant.
Nog een heugelijke mededeling. Suzan Hoogeveen heeft zich opgegeven als nieuw lid. Welkom Suzan.
Allemaal hartelijk bedankt voor de inzet tijdens deze avond, groeten van Margreet