wildfotografieVanavond is de laatste reguliere Flitsavond van het seizoen 2009-2010. Deze avond zullen de foto’s van de SOP’s naar het klompenpad in Amerongen en het dauwtrappen in de Hoge Veluwe, foto’s van Strobisme en Autofotografie worden getoond.
Daarna zal het conceptprogramma voor het seizoen 2010-2011 worden gepresenteerd.


Frits toont door zijn foto’s dat het standpunt en brandpuntafstand heel belangrijk zijn bij autofotografie. De ‘groothoek’foto is veel aantrekkelijker, dan de opname met een lang brandpuntafstand.

Strobisme:
Tijdens de vorige Flitsavond zijn er in groepjes Strobistische foto’s gemaakt.
Het groepje van Frits toont ons een foto van een haan, met op de achtergrond de schaduw van de haan. Het ging bij deze foto met name om de schaduw. Bij een sluitertijd van 10 seconden hebben ze meerdere keren geflitst.

De tweede foto is een opname van Frits als spiegelbeeld in een spiegel, waarbij zijn hoofd is verlicht, op de voorgrond van de spiegel staat een melkbus, waar onder andere een zaklamp op de deksel van de melkbus is gericht. Heel bijzonder.

Ina:
Heeft tijdens de SOP Klompenpad in Amerongen bijzondere foto’s gemaakt, o.a. van aparte planten met een rode onderkant in een poeltje en een kop van een zwart-bont kalf met rood-bonte oren.

Ook heeft Ina met fish-eye-objectief een moderne brug omringd door strakke bomen in een bos vastgelegd.

Tip van Marianne als je stof op je sensor hebt. Zij gebruikt hiervoor arctic visible dust.

Jan Nieuwenhuizen:
Tijdens de SOP naar Amerongen heeft Jan zich gespecialiseerd in het maken van macro-opnames. Dit heeft geresulteerd schitterende foto’s van een rode kever op witte bloemetjes, een spin verstopt in een bloemenknop en 2 meikevers druk bezig met de voortplanting.

Martijna:
Martijna was tijdens de Flitsavond over Strobisme zo enthousiast geworden, dat ze diezelfde avond nog aan de gang is gegaan met Strobisme. Het resultaat is prachtig. Een locomotief schitterend verlicht en een sfeervolle foto van een klarinet.
Ook toont Martijna vertederende foto’s van moeder zwaan met jongen op haar rug.

Frans Slagter:
Heeft margrieten vanuit diverse standpunten gefotografeerd. De meningen zijn verdeeld over welke foto de mooiste is. De veldbloemen in een bloemrijk grasveld en onkruid groeiend uit gescheurd droge klei zijn ook bijzonder.

Frans toont ons ook een serie foto’s van Zuid-Afrika: een close-up van een schattig jongetje smullend aan een sinasappel. De foto van een herder is schitterend van kleur. Ook de foto van drie broertjes in een deuropening met oranje ballonnen is erg leuk.

Evelien:
Heeft een fotoserie gemaakt van haar auto in de natuur. Leuke detailfoto’s en heel mooi licht.

Strobisme:
Het groepje van Matthijs heeft fraaie strobistische foto’s gemaakt van een roos in een vaas. Ze hebben deze op schitterende manieren belicht, mooie effecten.

Petra:
De stijlvolle achtergrond, die Petra voor de foto van haar auto heeft gekozen, past perfect bij haar auto. Ook heeft Petra getracht een ‘meegetrokken’ opname te maken. De foto is niet scherp, maar de snelheid spat ervan af, ook is het standpunt indrukwekkend.

Hessel:
De Octavia van Hessel was één met het bos.

Hessel heeft ook een schitterende HDR foto gemaakt van zijn auto.

Klaas:
Klaas laat ons diverse foto’s zien van de SOP’s naar Amerongen en de Hoge Veluwe.
Heel leuk is de foto van fietsende flitsleden door de ochtendauw, mooi licht.

De foto van een ree, die oversteekt is heel bijzonder. Wat ook geldt voor de foto gemaakt van Hessel, Bob en Klaas tijdens de avond over Strobisme. Tijdens de lange sluitertijd bewogen de drie heren hun hoofd, effect: dubbele gezichten.

Frans Hoogenraad:
Frans heeft een hele aparte foto van zijn auto gemaakt, waarbij de camera beweegt en de auto stilstaat. Frans heeft precies berekend waar hij zijn auto moet neerzetten om zo de rode strepen van de achterlichten te krijgen.

Yvonne:
Is al een paar keer naar Het Aardhuis gegaan. Dit is zeker het aanraden waard. Yvonne heeft een serie gemaakt van schattige ‘brutale’ wilde zwijntjes. Ook kun je daar prachtige close-up foto’s van herten maken.

Conceptprogramma 2010-2011
Het conceptprogramma 2010-2011 wordt gepresenteerd. Een heel leuk en afwisselend programma. Alhoewel het programma eigenlijk nog door het bestuur besproken moet worden, is het bij deze al vastgesteld.