LauraOp het programma staat als eerste ‘ tonen eigen werk van twee Flitsleden’. Aangezien Fokke geen lid meer is, neemt Laura alleen deze taak op zich. Ze introduceert zichzelf als volgt: ‘ Ik ben een beginneling als fotograaf en ik kom tijd tekort om er veel tijd aan te besteden maar ik doe mijn best.’


Ze toont drie foto’s in passe-partout op de ezel.
een zonnebloem
een passiebloem
een portret
Er volgt een centrale bespreking. De zonnebloem is gemaakt vanuit een apart standpunt met bewust iets van de achtergrond erbij, dat geeft diepte aan de foto. De houding van het portret valt op, haar arm zit in de weg. Laura kiest voor een blik in het wilde weg, minder geposeerd maar speels. De detaillering van de haren is perfekt. Tip van Corinne: hand onder de kin altijd zijwaarts, dat geeft ruimte.
Alle waardering voor Laura .

Na de pauze loopt Marianne als een mannequin door de zaal. Ze showt een heuptas, een B-grip. Ideaal om tijdens een wandeling de camera in te dragen. De hoes is verkrijgbaar in een webwinkel.
De kosten voor een basisset zijn € 54,95. een regenhoes is er los bij te koop.

12 November is er Sinterklaasintocht in Woudenberg. Gevraagd worden twee vrijwilligers om die dag tussen 4 en 5 uur foto’s te maken in een tent bij Sinterklaas. Betting en Henk geven zich op. Nadere informatie volgt.

Marianne toont twee panoramafoto’s, samengesteld uit 33 foto’s, gemaakt in de m-stand van links naar rechts. Een knap werkstuk. Bij het maken van de foto’s moet minstens 1/3 overschreven worden.
een korte uitleg over de bewerking: RAW - Lightroom - witbalans corrigeren, programma PTGui, in Photoshop nabewerking.

Verder op de beamer:
Scheveningen foto’s van Henk, een bewolkt beeld weergegeven in 5 interessante foto’s.
Ballon fiësta. Evelien,toont mooie lichteffekten, Frans heeft actiefoto’s, Karin heeft een spannende foto en Klaas wandelt over het ballonnenveld.
Vrij werk van Leny. zonsopkomst op de postbank.
Tineke toont vakantiefoto’s die gemaakt zijn in Zwitserland,sterke wolkenpartijen in combinatie met berglandschap.
Klaas toont met gepaste trots zijn pasgeboren kleinkind Milan en andere foto’s van een werkuitje. Zie voor andere foto’s KVeertien.
Tot slot verhuizen de ouders van Karin naar Texel. Ze toont een eigen ontwerp verhuiskaart op de beamer.
Rond tien uur is het programma afgelopen