Aanwezig 20 leden.

Glas_8Marianne opent deze avond en geeft aan hoe we deze wedstrijdavond verder zullen invullen.
Klaas merkt nog op dat hij benaderd is of Flits foto’s kan maken voor een bijeenkomst van vrijwilligers in Woudenberg. Hij krijgt nog nadere gegevens door, die hij zal mailen, zodat geïnteresseerden kunnen reageren.

Alle aanwezigen krijgen 2 consumptiemunten en worden vriendelijk verzocht om de zaal te verlaten, zodat de wedstrijdfoto’s geplaatst en genummerd kunnen worden.
Na een tijdje worden we weer binnen geroepen, zodat we als leden de foto’s kunnen beoordelen en van punten voorzien. Als dat afgerond is, worden de punten geteld. Gelukkig is het mooi weer en kunnen we (bijna voor het eerst dit voorjaar) lekker buiten genieten van het late zonnetje.
Dan wordt het spannend. De uitslag komt eraan.
Gekozen is om vanaf het laagste aantal punten de spanning op te voeren.
Opgemerkt wordt nog dat een aantal foto’s niet is voorzien van een merkje wat de bovenkant van de foto is. Bij jurering door Erwin zou dat minpuntjes opleveren.
De volgende foto’s passeren de revue.

Ad (0) Een foto van een blauwe bol op een spiegel met water. Opgemerkt wordt dat de foto niet echt scherp is en sommige witte vlakken vallen op. Ad heeft geprobeerd het spannend te maken. Hij heeft ook nog een krokodil gebruikt.
Ank (0) Ank heeft haar kleinkind gefotografeerd bij een groot aquarium met een dolfijn. Kwalitatief goede foto maar de nadruk ligt meer op het kind en niet op glas, wat wel het hoofdonderwerp is.
Corine (1) Een detail van een kroonluchter tegen een donkere achtergrond. Mooie sfeer en goede belichting
Ina (2) Een bol met daarin verwerkt lamellen. Gemaakt bij een glasblazerij. De foto geeft het idee van een zeepbel.
Sicko (4) Kind drinkt uit een (te groot) glas. Mooi belicht, ‘haar’scherp.
Evelien (6) Twee blauwe elementen achter elkaar geplaatst, die weer weerspiegelen in elkaar. Mooie overloop van kleuren.
Kees (9) Kees heeft een fietsenstalling met glas gefotografeerd. Een deel geeft een mooi scherp beeld, daarna verloopt het glas, zodat er ‘gebroken fietsen’ staan en daarna weer gewoon glas. Mooie kleuren en compositie.
Jan (9) Van een oude schuur in Voorthuizen heeft Jan de ramen gefotografeerd. Dit waren kunstwerken op zich. Jan had hiervan een uitsnede gemaakt. Karin wil hem wel als kunstwerk aan de muur hebben.
Margreet (9) Een tropische verrassing. Magische kleuren. Gemaakt op een lichtbak met overlooppapier. Kleurrijk geheel.
Hessel (10) Een theeglas met de bodem eronderuit. Gemaakt met behulp van bankschroef en andere hulpmiddelen. Sommigen vonden het mooi dat het glas zweeft in de foto, anderen juist niet. Ook de achtergrond mocht voor enkelen anders. Ieder vroeg zich wel af hoe hij dit weer voor elkaar gekregen had.
Klaas (10) Klaas had een Swarovski dier gefotografeerd in de ministudio. De kop was scherp, het lijf liep mooi weg.
Yvonne P. (14) Een glasgevel van een kantoorgebouw met mooi lijnenspel en mooie kleuren. De reflectie is ook erg mooi
Karin (15) Glas op glas. Mooie kleuren, roze paars en geel. Leuk diagonaal lijnenspel

Er blijven nog 3 foto’s over. We gaan eerst even pauzeren, daar wordt het echt spannend. Wint Frits nu eindelijk de 1e prijs of gaan Tonnie of Willy met de eer strijken.

De drie foto’s staan in de lichtbak als we terugkomen. Daarna worden er 2 weggehaald en blijft er een glazen bol, met flitslogo, over. Hij blijkt van Tonnie te zijn. Zij heeft 20 punten gekregen en wordt daarmee derde.
Daarna komt het schaakbord tevoorschijn. Deze is van Frits. Hij zou eerst niet meedoen, maar zag het glazen schaakbord bij hem thuis staan en heeft er een prachtige plaat van gemaakt. Hij heeft hiervoor veel lichtbronnen gebruikt en met ledjes nog details verder uitgelicht. Een prachtig geheel, goed voor 33 punten en (weer) een tweede plaats.
Dan blijft alleen de foto van Willy over.
Ze had ze goed op een rijtje deze keer. ‘s Morgens nog geen idee wat ze moest fotograferen. Ze kon met haar lenzen de boel maar niet op scherp krijgen. Dus ’s morgens afgereisd naar Chipclean in Heumen en haar camera schoon laten maken en ook de lenzen laten kalibreren. Hierin zat een afwijking van 11 punten.
’s Middags nieuwsgierig naar het resultaat heeft ze de kast met wijnglazen leeggehaald en deze in haar tuin tegen een donkere achtergrond op een witte plaat geplaatst.
Na vele foto’s gemaakt te hebben en regelmatig terugkijken op de computer wist ze precies wat ze wilde. De wijnglazen nog een keer extra gericht, statief nog iets bijgesteld en voilá, dit is het resultaat. Nog gauw even op de eigen printer afgedrukt en in een passe-partout gedaan. Enige kritiek was dat hij niet helemaal symmetrisch was. Een fractie meer naar rechts en iedereen had hem perfect gevonden.
Met 45 punten was zij vanavond de grote winnaar.
Na haar uitleg en het maken van een foto van haar met haar pronkstuk, begon haar hart opeens te bonzen. Had ze dus helemaal niet op gerekend.
Willy van harte gefeliciteerd met de eerste plaats.

Na een korte pauze wordt het nieuwe programma voor het volgende seizoen gepresenteerd.
Gekozen is voor veel variatie en wat minder opdrachten. Het programma wordt vanaf nu ook op de site geplaatst.

Tonnie herinnert nog even aan de SOP van zaterdag naar het Muiderslot en de Klompenpad route.

Na nog 2 Haiku’s van Tonnie en Jan wordt het Flitsseizoen afgesloten.
Als je nog helemaal geen Haiku hebt laten zien, en je hebt er nog één, plaats hem dan op de site (dependance).

Het was weer een geweldige avond met ‘verrassende’ foto’s en ‘verwachte’ foto’s zoals Frits het noemde.

Iedereen een fijne zomer toegewenst. Voor hen die op vakantie gaan, veel plezier.

Graag tot FLITZZZZZZZZZZZZZ