134358E2BF07-166Margreet heet ieder welkom, in het bijzonder worden 2 nieuwe leden verwelkomd.

Marijke vraagt aandacht voor onze bijdrage aan de ‘kunst’verkoop van de Lions, waarvoor Ab de Rooij enige tijd geleden al een uitleg heeft gegeven. Leden kunnen zichzelf aanmelden om ‘kunstzinnige’ foto’s te verkopen. De opbrengst wordt besteed aan de inrichting van 4 familiekamers in het nieuwe Meander ziekenhuis in Amersfoort. De aangeboden kunstwerken worden via een expositie in Scherpenzeel, Renswoude en Woudenberg aan belangstellenden getoond. Daarna worden ze geveild. Onderwerp is Couleur Locale (letterlijk: sfeer en gebruiken die karakteristiek zijn voor een plaats of een streek). Marijke heeft een intekenlijst bij zich, waarop je je kunt aanmelden, wat in de pauze dan ook door meerdere leden wordt gedaan.

Elly meldt dat zij haar huis te koop heeft (als je iemand weet die een huis zoekt met 5 slaapkamers, meld het bij haar). Zegt dat ze naar de Achterhoek willen verhuizen, maar dat we niet van haar af komen!!, dat is tenslotte maar een uurtje rijden.

Margreet toont dan op de beamer de foto’s die zijn ingestuurd met als onderwerp de kaars die enige tijd geleden aan de leden is verstrekt. Fotografeer een kaars op een andere manier! Ze heeft er een mooie presentatie van gemaakt. Er waren ruim 20 leden die één of meerdere foto’s hebben ingestuurd.

Bij iedere foto vraagt zij aan een van de leden om de foto in 2 woorden te beschrijven, één over de sfeer van de foto, één over de techniek (belichting, compositie etc.). Daarna worden de foto’s nogmaals in z’n geheel getoond. Hierna worden de foto’s apart getoond, waarbij de fotograaf toelichting geeft hoe de foto tot stand is gekomen. Het was een bijzondere serie, met een hoge respons. Applaus voor jullie zelf dat er zo veel inzendingen waren.

Elly: Kaars voor het raam op oudjaarsnacht. Vuurwerk in de lucht kwam precies boven het lontje van de kaars.

Ad: had een kaars achter sprieten helmgras geplaatst en deze in een spiegel, die in de duinen stond, gefotografeerd. Kaars was wazig zichtbaar.

Marijke: had kaars geplaatst voor een wandschildering (haar hond) en het kaarsje uitgeblazen. De rookpluim ging nog omhoog.

Klaas: had zich op glad ijs begeven. Op ’t Hens had hij op heeeel dun ijs, zijn kaarsje brandend op het ijs geschoven. Er was veel wind, dus regelmatig ging het kaarsje uit. Tenslotte ging het kaarsje kopje onder en die ligt er nu dus nog.

Yvonne B: had haar kaars in een net geplaatst met bloemen. Leek te zweven/vliegen. De rode kleuren kwamen er in toen zij het rode rolgordijn had dichtgedaan.

Ad: had zijn kaars op ruimtelijk plein bij de bushalte in Leuven geplaatst. Mooi lijnenspel, zeker met de trap en spiegel erachter.

Hessel: wilde de kaars traditioneel fotograferen, maar dan in een historische omgeving. In kasteel Amerongen was hem dat prachtig gelukt, met mooie schaduw en belichting (donkere rand om de buitenrand). Hij werd niet gesnapt toe hij een kandelaar hiervoor gebruikte.

Karin: was op de keukentafel bezig geweest. Ze had er folie op gelegd. Daarna een hoopje zand, wat duinen waren. Daarop de witte kaars met rode linten en de vuurtoren was geboren. Van satéprikkers en dun draad had ze ook nog een hekje gemaakt. De folie suggereerde dat er ook water was.

Frans H.: had verstoppertje gespeeld. Er moest flink gezocht worden om de kaars onder een afdak te vinden. Infrarode foto gaf mooi sfeerbeeld.

Marijke: had de kaars op een glasplaat gezet en het toestel op de zelfontspanner. Indrukken, dan snel naar de kaars, handen eromheen en flits. Het is beter met een warme hand te geven dan met een koude.

Leny: had een ludieke foto gemaakt. Een broodje kaa®s werd letterlijk gefotografeerd. Lekker broodje, kaars ertussen, salade erbij en een glas jus ‘d Orange.

Afke: had de kaars mee naar Spanje genomen. Eerst geprobeerd de brandende kaars in een palm te kieken, maar toen ging de fik erin. Dan maar in een vetplant. Ze durfde hem niet meer aan te steken. Ook had ze de kaars buiten voor een Spaanse kruik geplaatst. Dit gaf een mooi effect. Het vlammetje voor het donkere gat in de kruik. Was moeilijk door de felle zon.

Kees: had 3 foto’s die hij op een hotelkamer had gemaakt voor een donkere kast. Mooie sfeerfoto’s door donkere achtergrond en kleur kaars en behang ernaast.

Margreet: had de kaars in een glazen pot geplaatst en wilde door het druipende kaarsvet iets moois creëren, wat ook was gelukt met de groene en rode kleur.

Frits: had weer geprobeerd iets extreems ervan te maken. Alle instrumenten voor de junkie waren aanwezig. Lepel met bakmeel, spuit met druppel, aansteker etc. Geweldig bedacht.

Wilma: had het teken van Amnesty International gemaakt. Haar zoon hield de kaars met prikkeldraad eromheen vast. Geweldig gevonden. Toen ze klaar was, bleek ze vergeten te hebben de kaars aan te steken, maar durfde haar zoon niet nogmaals te vragen om te poseren.

Suzan: had een Boedha buiten op een tegel gezet met de kaars ervoor, met nog meerdere stenen erbij. Mooie sfeerplaat.

Corine: wilde een gebogen lijn met kaarsen maken. Het duurde haar te lang voor de kaars was ingekort. Dus dan met photoshop de kaarsen ingekort. Een mooie boog met steeds kleinere kaarsen was het gevolg. Mooie vakverdeling.

Martijna: had in Photoshop een filmstrip gemaakt en daarin de kaars meerdere keren geprojecteerd, met daaronder de kaars op z’n kop in de tweede filmstrip. Zij had wel het geduld om de kaars op te laten branden.

Yvonne P: had ook een ludieke foto. Een paar beeldjes met muizen, een gat in de muur, met een muis erachter, en een muizenval met kaa®s er op. Nog een wolkje met een vraagteken. M.a.w., daar trappen wij niet in. Jammer dat ze er zelf niet bij was (ziek).

Jan: had zijn kaars bij hem in de tuin gefotografeerd. Het waterornament was bevroren, wat leek op ijssculpturen. Hij had hiervoor 3 flitsers gebruikt, met daarvoor 3 verschillende kleurenfilters (blauw, geel en rood). Gaf bijzondere sfeer. Op de foto leek het ijs op een geestelijke, met een hond die tegen hem op stond.

Tonnie: liet haar kaars te water. Ze had de presentatie van Peter in de praktijk gebracht. Eerst door de kaars in het water te laten vallen. Later zelfs met een brandende kaars. Die brandde nog toen hij te water ging. Het opspattende water was heel goed zichtbaar.

Willy: had een grote druipkaars geplaatst, daarna het kleine kaarsje erbij (generatie-conflict, David en Goliath). Je kunt ook zeggen het kleine kaarsje heeft de grote doen smelten.

Suzan: had de Boedha ook nog in een ander perspectief geplaatst. De kaars stond voor de handen van de Boedha. Mooie close-up foto van de kaars. Sommige zagen er wat anders in, hè Klaas. (Tikje erotisch).

Zo komt er een einde aan een bijzondere serie foto’s. Margreet laat ze nogmaals allemaal zien, maar dan in een bijzondere presentatie met muziek erbij. Margreet krijgt een welverdiend applaus voor de presentatie/bespreking van de foto’s.

Tot slot laat Tonnie nog 5 foto’s zien waarmee zij geëxperimenteerd had. Het waren mooie “druppelfoto’s”.

Marianne deelt tenslotte nog mee dat het onderwerp voor de jaarwedstrijd (januari) WATER is.

Het was weer een boeiende Campavond. Graag tot Flits.