fotobondDonderdag 13 december, de Flitskalender geeft aan dat we nog 18 dagen hebben te gaan voor er weer een Flits jaar voorbij is.
Margreet opent met: ``hartelijk welkom``, Willy merkt op dat er volgende week WEER een Flitsavond is en Marianne start met het teruggeven van de club-bondsfoto van het jaar 2012. Als club eindigden ``we`` op plek 138 v.d. 180, reden voor verbetering en de uitdaging ligt in het linker rijtje, aldus Marianne. Flits scoorde 166pnt.

 

Er waren per individu 30 punten te verdienen en Yvonne kreeg er 14, Ad idem Suzan 15, Willy en Leny 16, Karin en Kees 17, Martijna en Marianne 18 en Kees ook nog eens 20 pnt. Allen hadden foto`s ingeleverd die als Flits ter beoordeling werden aangeboden welk niet werden voorzien van een toelichting. Mooi om te beginnen maar daar gaat verandering in komen zo voorspelde Marianne.

Frits krijgt het woord en dat vergaat hem uitstekend, hij neemt ons mee naar de avond van de selectie. Uit 171ingezonden foto’s moesten er 20 worden geselecteerd die daarna, dus deze avond tot 10 moeten worden gereduceerd. Hierbij worden de Flitsleden hedenavond betrokken.
De nieuwe bondsclubwedstrijd in de steigers en er gaat gekeken worden, zoals de bond dit ook zou doen, naar 3 factoren: vernieuwend?- afwijkend van ``standaard``? en als laatste emotie? Frits maakt duidelijk dat er 10 moeten overblijven die als clubinzending worden aangeboden en we krijgen dus een lijstje van 20 waarvan er 10 punten krijgen uiteraard van 10 naar 1. Aan de slag………….. omdat de foto`s in passe-partout waren aangeboden door de leden kon worden genoten van vooruitgang in de fotografie.

Pauze met een opdracht, ieder die 1 of meer foto`s bij de 20 had kon zich voorbereiden om uit te leggen waarom zijn/haar foto bij de laatste 10 is geëindigd en waarom ze zo goed zijn. ( de foto`s dus ). Ook werd er opgemerkt dat het leuk zou zijn als Flits uiteindelijk door een behoorlijk aantal fotografen zou worden vertegenwoordigd.

DE 10 BESTE FOTO`s VAN FLITS…………… in willekeurige volgorde

Matthijs, Karin,Marianne,Willy, Kees 2x, Frits 2x en ook Hessel met 2 foto`s. Deze 3laatste fotografen bleken ook nog eens ( bij navragen ) in de top 3 voor te komen van de uitslag van vanavond, gekozen door de leden die aanwezig waren. 10 HELE GOEDE FOTO`S!

Uiteindelijk neemt Marianne deze 10 foto`s vanavond mee naar huis en zij wil ook per mail de grote digitale bestanden van deze 10 foto`s verkrijgen.

Let op…… volgende week WEER Flits en dan allen de wedstrijd foto met het thema ``de mens centraal`` ingelijst meenemen en inleveren in bijvoorbeeld een vuilnis zak ( schoon ) en niet laten zien. Ook foto meenemen in passe-partout met TEGENSTELLINGEN.

Tenslotte deelt Klaas de verjaarskalenders met Haiku`s uit ( 37 ) die waren besteld. Komende donderdag het restant. ( de allerlaatsten graag betalen per bank aan Henk). Ook de sponsoren hebben deze week de kalenders met kerstkaart ontvangen.