bressonVan kijken naar foto’s kun je veel leren, je kunt ze proberen na te maken en je kunt je erdoor laten inspireren. Vanavond wordt onze kennis getest . Marianne heeft het goed voorbereid. We krijgen een blad waarop 19 namen staan van beroemde fotografen. Marianne leest een tekst voor en ze laat daarbij een foto zien, aan ons de taak om te kiezen welke fotograaf daarbij hoort. Het bijpassende letterteken moet gezet worden onderaan de pagina in een voorgevormde rij. Na 19 foto’s is er, na goed invullen een woord gevormd. Het gevormde woord moet worden : ‘flitssynchronisatie’. Het team Dick/Corine wint de prijs.

Ik noem nog een keer de namen van alle fotografen.
Anne Geddes, Ansel Adams, Anton Corbijn, Louis Daguerre, Ed van der Elsken, Erwin Olaf, Eva Besnyö, Henri Cartier-Bresson, James Nachtwey, Man Ray, Martin Kers, Martin Parr, Pim Ras, Richard Avedon, Rineke Dijkstra, Robert Capa, Ruud van Empel, Stephan Vanfleteren en Teun Hocks.
Bedankt Marianne, het was boeiend en leerzaam.

Na de pauze zijn we verwachtingsvol. Er komt een interessant onderdeel: ‘Leden presenteren eigen werk’. Vanavond zijn het Jan en Tonnie Hietbrink. Wat laten ze zien en hoe pakken ze het aan bij de presentatie?
Jan en Tonnie beginnen met 2 foto’s die meegedaan hebben met een wedstrijd. Tonnie toont haar ‘schitterend gebrek‘ foto en Jan toont ‘op de werkplek’. Beiden waren hiermee bijna winnaar. Ze tonen een groepsfoto op aluminium gedrukt, een leuke familiefoto op een originele manier vormgegeven. Ze vertellen over hun werk als bruidsfotografen. Ze werken altijd samen . Voorbereidend kennismaken met het bruidspaar maakt de bruidsdag overzichtelijker maar het kost veel tijd.
Voor vanavond hebben ze een showboek meegenomen en dat wordt in de lichtbak gepresenteerd. Allerlei bruidsfoto’s komen voorbij, vormgegeven in een mooi boek.
Er is veel waardering en aan het einde een luid applaus.
De uiterste inleverdatum van de wedstrijdfoto ‘De mens in beeld’ is 20 december. Gegevens over wedstrijdregels, maten foto enz. vind je op de website onder FAQ.
Rond half elf gaan we naar huis.