Aanwezig 25 Flitsers

kunstlichtMatthijs met het thema ‘kunstlicht buiten’. Er zijn 14 deelnemers. Eerst wordt er een ronde gelopen langs de foto`s. Nu mag er wel gesproken worden en de vraag is: voldoen ze wel aan het thema en is het licht in de foto wel kunstlicht?

Matthijs vindt het zijn favoriete onderwerp met de opmerking dat het een technisch moeilijke opgave is om een goede foto te presenteren.

 

De foto`s verschijnen 1 voor 1 op de ezel en, nadat Matthijs de foto onder woorden heeft gebracht, mag de fotograaf zijn / haar verhaal doen. Zie voor alle foto`s de map Kunstlicht buiten.

In Lightroom valt heel wat ‘te regelen‘, zo ook om zwart wit te verkrijgen. Dick meldt dat er bij Action prima foto papier voor weinig te koop is. Hessel heeft bij Profotonet een vergroting in de maat 115 x 78 cm. gewonnen.

Frits gaat mee in het denkbeeld van Matthijs dat er iets in zijn foto niet klopt. Op de snelweg zie je aan beide zijden 2 rijen met koplampen, het lijken wel meerdere foto`s. Frits vertelt over een wegafsluiting en over de lichten boven de weg die erin geshopt zijn en dat er bij Hoevelaken helemaal geen station is………..Wie het weet mag het zeggen? Maar we hadden wel lol!

Frans Hoogenraad heeft een foto gemaakt in Seattle over de plas, deze heeft volgens velen een prima BBG. (boven de bank gehalte).

Sommige foto`s zijn uit de hand genomen maar de meeste fotografen hadden 20 tot 30 seconden nodig om het kunstlicht scherp te vangen. Pearl papier doet het bij gebouwen meestal erg goed.

Na het bier….

PRESENTATIE van fotografen Suzan en Jerry>

Stop… eerst Margreet, een mededeling……Flits heeft een bedankkaartje van de voorzitster van fotokring Heuvelrug ontvangen nadat Margreet een condoleancekaart namens Flits had gestuurd.

Jerry en Suzan hebben veel samen gedaan in de voorbereiding en zijn meerdere malen samen, alleen of met anderen op pad gegaan om het Leersumse veld in beeld te brengen. Een presentatie in Elements film en geluid. ‘De nieuwe wildernis‘!

Muisstil in de zaal, prachtige foto`s, wat zeg ik……….SUPERmooie foto`s en heerlijke muziek, andere hobbyfotografen waren jaloers op de onwijs mooie foto`s! Applaus!!!!!!

Wat een heerlijke DUOpresentatie van minstens een half uur van zonsopkomsten, spiegelingen libelles en koeien. Landschap en natuur.

Suzan voegt toe dat zij in de leer is geweest bij Jerry die op z`n eigen website workshops aanbiedt voor de liefhebber.

Weer een geslaagde Flits avond en er werd lang na gepraat.