Aanwezig 28 Flitsers en twee gasten.

lichtMarianne heet ons welkom. Vanavond staat het vervolg van “het licht van de oude meesters” op het programma. De verschillende groepjes die een opdracht hadden meegekregen, waren “goed” aan het werk geweest, met verrassende resultaten. Per lichtsoort was een groepje gevormd.

 

Clair Obscur

Verrassend kwam er een oud schilderij tevoorschijn. Henk en Yvonne poseerden verkleed op de bank. Met alleen kaarslicht werd een super mooie belichting gerealiseerd. De club was een avondje bij Martijna neergestreken. De verschillende momenten werden ook vastgelegd.

Doorvallend licht
De eindfoto was gemaakt van Ank, die voor een raam zat. Haar spiegeling in het raam was mooi en ook de slagschaduw achter haar op de wand. Zij waren in een oud kantoorgebouw bezig geweest met het vinden van het goede licht.

Strijklicht
In de nieuwe tuin van Lyonne, was net dinsdag ervoor klaar, werd een waterval op een bijzondere manier verlicht en belicht. Om een mooier beeld te krijgen werd de foto gespiegeld. Alleen het water was verlicht, de rest heel donker.

Tegenlicht
Een auto op een pad. Koplampen aan, iemand in de auto en Karin ervoor om de suggestie wekken dat zij in gevaar was. Bijzondere belichting, flitsers buiten, één in de auto en licht op het gezicht van Karin. (slt 1/250 diaf 18-22). Gewoon bij daglicht genomen.

Meelicht/frontaallicht
In de tuin werd een boompje uitgelicht. Eerst met bouwlampen,later met een vuurpot. Het zou mooi zijn met rook, maar dat ging de verkeerde kant op. Door de hoge ISO kwam er veel ruis in de foto

Glimlicht
De trouwauto van Tonnie werd onderhanden genomen. Veel bling bling, dus dat moest lukken. Spiegeltje, details etc. Een toevallige binnenfoto van het stuur werd uiteindelijk het eindresultaat.

Zijlicht
Een wandeling bij de Piramide gaf een mooi beeld van open bos met een weggetje en heel lange schaduwen van de bomen.

Na deze verrassende beelden was het tijd voor een pauze. Daarna presenteerden Ank en Afke, die gelukkig ook weer ‘op de been is’, hun DUOpresentatie met als titel ‘vakantie’. Afke bedankte iedereen voor de grote belangstelling tijdens haar revalidatie.

Ank liet ons mooie foto’s van Marokko zien. Veel natuur, cultuur en mensen kwamen voorbij. Het Atlasgebergte, de woestijn, bijzondere mensen. De mensen daar fotograferen was moeilijk. Niemand wil op de foto of alleen voor geld. Veel van deze foto’s had ze uit de heup gemaakt. Ook zag ze geiten in bomen en mooie aapjes. Natuurlijk ontbraken (oude) gebouwen en stadsbeelden niet.

Afke liet ons daarna haar reis door China weer helemaal meebeleven. In 2012 was ze daar 5 weken. Mooie rijstvelden, sjouwende mensen en mooie plaatsjes kwamen voorbij. De ‘regenbrug’ waar handel wordt gedreven, moderne en oude gebouwen. Natuurlijk ook de Chinese Muur en heel veel Chinezen, van jong tot oud, van knap tot lelijk, van glad tot heel veel rimpels etc. Ook kwamen de dieren nog aan de beurt.

Beide kregen een applaus voor de mooie serie foto’s. Daarna, toen de regen weer was opgehouden, gingen we huiswaarts.

3 mei is er nog een SOP naar de Keukenhof. Mijn buren zijn woensdag geweest. Er bloeit nog heel veel en is zeker de moeite waard. Zij die er heen gaan, veel plezier.