Aanwezig 26 Flitsers.

BloemDick heet ons welkom en in het bijzonder Karin Zitzmann, een nieuw lid.
Het bestuur heeft besloten het aantal leden iets uit te breiden omdat enkele leden er zeer onregelmatig zijn en er daardoor ruimte is voor mensen die al lang op de wachtlijst staan.

Vanavond zetten we de bloemetjes buiten. Gevraagd was om een foto van een bloem mee te nemen en die te presenteren. Nadat we een rondje langs de tafels hadden gemaakt werden de twee foto’s van de gebroeders De Ruig er als eerste uitgepikt.

Bijzonder was dat zij, ieder met eigen toestel, eenzelfde foto van een roos (bij de Blokker vandaan, dus kunst) hadden gemaakt. De één was in low en de andere in high key.Ze hadden de roos weg laten lopen naar de buitenrand. Geweldige foto’s. Ze hadden een HBDB (Hoog Boven De Bank) gehalte.


Jan had een bijzondere bloem gekiekt. De bloem staat bij hem op het werk in de vensterbank. Niemand wist welke bloem het was. Nou het is een African Parachute plant. Frits had hem uitgezocht vanwege de presentatie in een klein passe-partout. Jan zoekt vervolgens een ‘bloem’ uit de collectie. Velen vroegen zich af wat het was.

Marianne kon ons ook niet uit de droom helpen. Het was een archieffoto. Het leek een opgerold blad/bloem. Zij gaf aan bijna nooit bloemen te fotograferen, vandaar haar keuze. Nu ze de andere bloemen heeft gezien wil ze het toch ook nog maar weer eens proberen, ze zijn echt wel fotogeniek.

Leny had een foto van een gele bloem met tegen de achtergrond een oude boom. Omdat anderen een andere foto die ze ook bij zich had mooier vonden, werd toegestaan een tweede foto te presenteren. Deze Magnolia had mooie pasteltinten.

Martijna stond met een bos uitgebloeide rozen bij de container, toen ze dacht die is eigenlijk wel mooi voor de bloemfoto. Op de foto kwam oranje en rood wit blauw voor.

Evelien schoot een vuurpijl (af) die zij toevallig tegenkwam op de fiets.

Tonnie wilde de Salomonszegel al langer op de foto zetten. Het was vrij donker weer, maar toen kwam opeens dat benodigde lichtstraaltje. Met een plantenspuitje had ze wat druppels erop gemaakt.

Yvonne P was in Ouwehands dierenpark en zag daar opeens tegen een heldere lucht een mooie klaproos. Ze had op de foto een mooi rood kader om de bloem gezet.

Marijke had een superscherpe foto op bijzonder ‘papier’ af laten drukken. Het waren bloemen van de rubberplant.

Suzan was naar het Hallerbos geweest om de wilde hyacint te fotograferen.

Inge was de pisang. Zij had een bloem van een bananenplant gekiekt.

Puck zag een bloem van een Azalea in de vijver drijven. Heel mooi licht door de bloem heen en het water was bijna zwart.

Afke had in Spanje een bloem gefotografeerd. Lijkt op een Lampenpoetser. De naam wist ze niet.

Wolter had een muurbloempje meegebracht. Een zonnebloem op canvas had hij van huis uit van de muur geplukt.

Dick had een last minute bloem. ’s Middags had hij een bloem, Alstroemeria, gekiekt uit een bos bloemen die de Kliko in moesten.

Klaas had een foto van een bruidspaar. Het bruidsboeket was zijn bloem. Volgens sommigen was het bruidspaar het hoofdonderwerp en niet de bloem.

Karin Z had een bloem op steel ‘op een papiertje’ afgedrukt. Dit was tegen haar gezegd. Leuk dat je op de eerste avond toch gelijk een foto inlevert. Welkom bij de club.

Na de pauze kregen we een smeuïge ‘trio-presentatie’ van Elly, Yvonne B en Marijke. Ze waren de boer op geweest en de voor fotografie vaak voorkomende uitdrukking ‘KAAS’ als onderwerp. Op een kaasboerderij hadden ze het proces, gereedschappen en natuurlijk de kazen zelf gefotografeerd. Natuurlijk ontbraken de koeien, de hoofdleverancier voor kaas, ook niet. Ze hadden een volledig geautomatiseerde stal, waar de koeien zelf naar de melkmachine gaan om gemolken te worden. Voor 1 kg kaas is 10 ltr melk nodig!! We kregen een lesje kaasmaken en een traktatie, natuurlijk, blokjes kaas.

Yvonne trakteerde ons daarna nog op iets waar niemand op gerekend had. Zij was in Amsterdam en liet ons zien hoe de kaaswinkeltjes daar zijn ontstaan. We kregen een rondje ‘wallen’ voorgeschoteld. Van hoerenbuurt naar kaaswinkel. Pikante zaken ontbraken niet!! Voor deze zeer gevarieerde presentatie kregen zij een welverdiend applaus.

Marianne wenste ons vervolgens nog een fijne vakantie. Zij komt dit seizoen niet meer en ook niet de eerste paar keer in september i.v.m. vakanties.
Elly meldt nog dat zij niet vaak meer zal komen als zij in Doetinchem woont. Probleem is vooral dat zij niet in het donker kan rijden. Elly het allerbeste daar. Veel woonplezier. Je blijft altijd welkom natuurlijk!!