zwartepiet

Marianne heet ons welkom en meldt dat er vanavond een ingelast programmaonderdeel is toegevoegd. Het reilen en zeilen bij Flits. Dick vertelt dat hij ook lid geworden is van een fotoclub in Zeist. Hij heeft ervaren dat de manier van foto bespreken hem daar erg aanspreekt. Hij hoopt zijn ervaringen mee te kunnen nemen naar Flits.

De zaal wordt in groepjes verdeeld en het bestuur heeft meerdere taken binnen Flits op papier gezet. Het is de bedoeling dat die in de groepjes worden besproken. De uitkomsten worden door het bestuur meegenomen en zullen tijdens de jaarvergadering weer ter sprake komen.

Bij het onderdeel 2 x 2 laten 4 leden hun foto’s zien:

Frans S: heeft  mooie foto’s van IJsland meegenomen. Zijn vrouw staat in een mooi landschap voor een gletsjer. Ook heeft hij bevroren zout water, wat een mooie blauwe gloed heeft. Zijn fotoboek wordt later op de avond door velen bewonderd.

Frans H: Frans had jaren geleden een foto genomen van een showroom. Nu bleek dat deze er na al die jaren nog net zo uit zag. Ook zijn Trabantje voor de suikerpot op tafel geeft een mooie weerspiegeling.

Evelien laat (stiekem) een serie van 3 foto’s zien uit het mentoraat van vorig jaar. Geweldig mooie kleuren met een glazen appeltje. Verder nog een paddenstoel met het Henschotermeer op de achtergrond.

Frits heeft de kroeg bezocht en maakte een geweldige sfeerfoto van het interieur. Ook kiekte hij een mooi stilleven op een tafel bij Groeneveld in Baarn. Mooie pompoenen met bladeren eromheen.

Na de pauze komen de zwarte Pieten voorbij. Iedereen had er veel werk van gemaakt en veel gedichten waren erg actueel aangaande de kritiek op ZWARTE Pieten.

We begonnen met een foto van schminkspullen van Yvonne P.

Suzan had een Piet half wit en half zwart.

Kees was bij een foto opdracht voor de fotovakschool (humor ligt op straat) Pieten tegengekomen die ‘het lachen was vergaan’.

Ermelinde had een wit Pietje (dochter) met fototoestel voor haar oog.

Klaas was bij het schminken van de Pieten in Woudenberg. Hij had een heel mooi geschminkte Piet close in beeld.

Frits had in dezelfde kroeg een zwart beeld gekiekt.

Op de foto van Frans S. had Piet een neusring door zijn neus.

Karin Z. had een close up van Piet met een waxinelichtje voor zich.

Margreet had de zak van Piet voor het raam hangen terwijl een kind van binnen naar buiten kijkt.

Ank had Pieten met roetstrepen.

Marianne had twee handen met handschoenen zwart/wit en Pietenpoppen erop geplakt, ook zwart wit.

Marijke had een stralende Piet, die van zijn vak genoot.

Martijna had Daan en Bert gekiekt bij een prijsuitreiking in trainingspak met roetstrepen op het gezicht. Zij toonden een zwarte Pieten oorkonde.

Leny flitste de Piet, die door zijn hand op te steken niet op de foto wilde.

Bij Betting waren gespannen gezichten te zien terwijl Piet snoep uitdeelde.

Bij Tonnie en Jan valt Piet van het dak door die ‘kut’ zonnepanelen.

Ina zette 2 schoenen op het strand op de foto.

Jerry was op de buitenlandse toer. Een mooie kleurrijke zwarte man.

Een mooie serie, waar ieder goed zijn best op gedaan had en heel vermakelijk bovendien.

Geen archiefwerk
Marianne benadrukt nogmaals dat we een fotoclub zijn. Opdrachten zijn om er van te leren, dus ga gericht te werk. Als er opdrachten zijn in het seizoen, maak daar dan ook gericht een foto voor. Lukt dat op dat moment niet, lever dan geen foto uit je archief in, maar sla gewoon een keer over. Met dit aantal leden hebben we over het algemeen toch wel genoeg foto’s om te bekijken.

Jaarwedstrijd
Volgende keer moet je de wedstrijdfoto “WIT” inleveren. Ieder krijgt foam mee. Denk erom: de kortste zijde moet 30 cm zijn. De andere zijde moet tussen 30 en 45 cm zijn. Dus minimaal formaat is 30 x 30 en maximaal 30 x 45 cm.