Hans_naar_buitenMarianne heet ons welkom en wil zo snel mogelijk beginnen Ze wil de jaarvergadering zo kort mogelijk houden om Hans voldoende gelegenheid te geven voor zijn presentatie.

Daarna start de jaarvergadering. Hiervan maakt Margreet het verslag. Dit is te vinden op het ledengedeelte. Na afsluiting van de jaarvergadering vraagt Klaas een applaus voor de inzet van het bestuur voor onze club.

De programmacommissie probeert een alternatief te vinden voor de Urbex SOP op 15 april.

Presentatie 2 x 2

Willy laat 2 foto’s zien uit Myanmar. De eerste is een doorkijkje met mooi licht en bijzondere kleuren. Ook heeft ze een loopbrug mooi in beeld gebracht. Foto geeft veel diepte. Aan het eind van de brug staat een beeld. De achtergrond en de kleuren in het water zijn mooi.

Wolter tovert een tijger tevoorschijn. Door glas genomen in de dierentuin, maar hij had geluk dat de ramen net gewassen waren. Ook heeft hij een Hamerkop gekiekt. De meesten kennen dit dier niet. Na de les van Marianne is hij stevig aan het oefenen in Lightroom.

Thema Jaarwedstrijd

Nadat iedereen 3 van de 10 thema's mocht kiezen, bleven er 5 met de meeste stemmen over. Hieruit mocht via hand opsteken een keuze gemaakt worden. Het nieuwe thema is: bewustonscherp 20160301 1892951265

Na de pauze geeft Hans een fantastische presentatie. Hij heeft in zijn archief gegraven en tovert geweldige platen tevoorschijn. Hij laat de 4 jaargetijden passeren van moeder natuur. Spelende en steigerende paarden, herten, lepelaars in allerlei standjes. Visetende ijsvogels en heel veel andere dieren. Hans het was ongelooflijk mooi en (om met Klaas te spreken) “loeischerp”.

Verder toont hij wat beelden en omschrijvingen van minimalisme. Je kunt het ook omschrijven als: De kunst van het weglaten. Zijn verhaal plaatst hij op het ledendeel van de site. Opdracht: 14 april hiervan een print meenemen naar de Campavond.

Marianne bedankt Hans. Verder was ze ook heel blij met de grote opkomst, voor de jaarvergadering of de presentatie van Hans? Of toch voor allebei?

Einde van een mooie flitsavond.