Aanwezig: 23 Flitsers

religiePuck heet ons welkom. Vanavond gaan we op de religieuze toer. Er zijn een flink aantal foto’s met het onderwerp religie ingeleverd.

De zaal wordt in groepen verdeeld die ieder een aantal foto’s ter beoordeling krijgen. Gevraagd wordt de foto’s op een aantal items te beoordelen en de beste of meest aansprekende foto te kiezen, die later op de ezel wordt getoond. Dit geeft binnen de groepen leuke discussies. Natuurlijk wordt ook een gokje gewaagd wie de fotograaf zal zijn.

Later worden de gekozen foto’s getoond. Na de bespreking kunnen alle foto’s nog worden bekeken Helaas was er geen dokter in de zaal. Een paar dames verlieten vroegtijdig de arena omdat ze ziek waren. Natuurlijk beterschap gewenst.

De foto van Hans, een joekel van een foto, werd als eerste getoond. Het was een oud vervallen kerkgebouw in Oradour sur Glane, Frankrijk. Later bleek er een heel verhaal aan de kerk verbonden, waarbij in oorlogstijd veel mensen waren vermoord en het dorp geheel verlaten werd achtergelaten. In de kerk stond in het licht nog een oude wandelwagen, die destijds waarschijnlijk is blijven staan. Alles op de foto was scherp en super mooi belicht.

De foto van Frits was genomineerd door groep 2. Het bleek Hessel verkleed als geestelijke op de brug te zijn. Mooie foto van een brug met 2 bogen (inclusief spiegeling rondingen). Ook de boom boven de brug had een bijzondere vorm.

Op de volgende foto van een ophaalbrug, blijkt Frits de geestelijke te zijn. Natuurlijk dus de foto van Hessel. Niemand had hen herkend bij de boordeling. Mooie sfeerfoto.

De foto van Ab vond de groep van Frits het beste. Een processie in bijzondere sfeer en mooi licht, met mensen vrij donker ervoor.

Ook werden uit de andere foto’s er nog enkele besproken. Yvonne S. had een collage gemaakt en deed haar verhaal. Geloof in jezelf en een ander en de natuur. Wees blij met simpele dingen.

Margreet zag het Anker als houvast. Mooie kleuren (typische Margreetfoto).

Henk had een blauwe deur van De Lieve Vrouwetoren in Amersfoort gefotografeerd. Hij had ook een andere foto van beide deuren bij zich. Hierop was de afbeelding van Maria te zien. Meerderen vonden de tweede foto meer zeggen over religie dan de eerste (ingezonden) foto.

In het kader van 2 x 2 liet Lyonne een paarse vlinder zien. Mooie scherpe foto. Hoewel sommigen het standpunt van de vlinder liever wat uit het midden hadden gezien. Op bezoek bij Martijna had zij ook de eekhoorn van dichtbij  kunnen vastleggen.

Afke had een gletsjer vanuit een vliegtuig genomen. Eerst de glazenwasser even naar buiten gestuurd waarschijnlijk. Mooie plaat. Ook liet ze een bergmassief in Patagonië zien.
 
De hiervoor genoemde groepen hebben aan het begin van de avond ook nog onderwerpen aangedragen voor de programmacommissie. De zogenaamde brainstormsessie. Deze worden beoordeeld en waar mogelijk ingepast in het nieuwe programma 2016/17.

Er wordt nog melding gemaakt dat 24 april een bezoek gebracht wordt aan Elfia bij kasteel Haarzuilens. Aanmelden kan via het forum (themagroep portret c.a.)

Einde van een leuke flitsavond. Puck bedankt voor de leiding.