straatWolter heet ons welkom en meldt dat de komende twee Camp-avonden in het teken staan van de themagroepen. Over twee weken wordt het een soort multi workshop, waarbij de groepen laten zien hoe zij te werk gaan, anderen kunnen aansluiten en meedoen. DUS: neem je toestel mee.

Op 9 juni presenteren de themagroepen hun werk. Dit kan individueel of als groep. Zie verder de mail van Wolter en de kartrekkers van de betreffende groepen. Zit je niet in een themagroep en je wilt toch werk van jezelf laten zien, you’re welcome.

Henk meldt nog dat leden van de Rabobank hun stem kunnen uitbrengen op een vereniging om een bijdrage uit hun fonds te kunnen krijgen. DOEN!

Frits en Wolter zijn vanavond onze gastheren voor de seizoenswedstrijd. Frits vertelt over de puntentelling en het verspreid kijken naar de foto’s. Neem goed de tijd is zijn advies.

Groep 1 mag naar binnen. Daarna steeds een nieuw lid naar binnen zodra iemand klaar is met zijn beoordeling. Daarna mogen we wat drinken in de kantine. Nadat de punten verwerkt zijn worden we binnen geroepen. Frits en Wolter halen, in willekeurige volgorde, steeds een foto naar voren, waarop ‘geschoten’ mag worden. Daarna mag de maker zich bekend maken. Deze manier van werken vindt iedereen prettig. Niet te lang, maar toch aandacht voor iedere foto.

Ik ga niet alle foto’s hier omschrijven. Ze komen toch op de site. Wel de naam met het aantal punten + het gemiddelde cijfer.
Yvonne S 144,5 (6,9), Gerda 126,8 (6), Martijna 147,6 (7), Ad 133 (6,3), Hessel 135 (6,5), Klaas 134 (6,4), Wolter 121,3 (6-), Puck 158,3 (7,5), Tonnie 143,1 (6,8), Frans 134,3 (6,4), Suzan 151,7 (7,2), Marijke 149,1 (7,1).

Dan de 3 beste foto’s:
Derde plaats: Frits 165,6 (7,9). Frits heeft vanuit zijn auto door de voorruit een panoramafoto gemaakt met streetview. Mooie symmetrie.
Tweede plaats: Jan 168 (8). Jan heeft prikkeldraad met een condensator scherp in beeld gebracht en een rij brievenbussen erachter, waar een kind in een van de brievenbussen kijkt. Bij deze foto kun je van alles bedenken.
EERSTE plaats: Marianne 174 (8,3). Marianne heeft haar kleinzoon op Nike’s gefotografeerd in de straat vanuit een laag standpunt. Mooi licht in het centrum en donkere zijkanten. En echt zwart/wit zoals we van haar mogen verwachten.

Allen gefeliciteerd met dit resultaat. Marianne kreeg een mooi boeket bloemen en een abonnement op een fotoblad en een welverdiend applaus.

De ketting wordt afgesloten door Jan. Hij heeft een moeder en dochter gefotografeerd en de gezichten samengevoegd. Omwille van de tijd zal Jan de volgende Campavond vertellen hoe hij dit heeft gedaan.

Einde van een mooie avond. Frits en Wolter bedankt.