beeldbewerkingMarianne heet ons allemaal welkom. Willy stelt Gemmi voor die eventueel lid wil worden van Flits.

Voordat Marianne met haar presentatie begint zegt ze dat ze een beetje geschrokken is van sommige commentaren op haar item over beeldbewerking en ze heeft de presentatie een beetje aangepast.

Foto’s bewerken doet iedereen in meer of mindere mate... maar is het alleen nabewerking of meer uitgebreid beeldbewerking, daar kan over gediscussieerd worden.

Ze begint met een serie stellingen waarbij uit de antwoorden naar voren komt of je meer fotograaf of meer beeldbewerker bent. Niemand van de aanwezigen is puur fotograaf of puur bewerker!

Daarna komen de ingestuurde bewerkingsfoto’s aan bod. Ab, Corine, Frits, Henk, Hessel, Jo, Klaas, Leny, Martijna, Puck, Suzan en Yvonne Poot hebben de foto bewerkt teruggestuurd. (Hopelijk niemand vergeten) Aan de hand van de uitgevoerde bewerkingen geeft Marianne commentaar of vraagt om opheldering.

Corine, Frits en Hessel hebben behalve een 'nabewerkte' foto nog een echte 'beeldbewerking' foto gemaakt. Men is enthousiast.

Eindconclusie: bewerken is persoonlijke smaak/kunst (ook fotografie) is gevoel. Een mooie presentatie van een onderwerp dat Marianne na aan het hart ligt! Welverdiend applaus... .

Na de pauze het item 'klein kwartiertje' met Margreet en Suzan. Margreet stelt dat je dit samen moet doen... en wat hen bindt is het enthousiasme
voor de fotografie. Suzan laat een serie mooie foto’s zien van (water)vogels die ze vaak tijdens zeiltochten met haar man maakt. Margreet legt uit dat ze nu in het paddenstoelen-seizoen probeert mooi gekleurde achtergronden te krijgen. Ze laat voorbeelden zien van de 3 manieren:

  1.     met een groot diafragma op de macrolens
  2.     door gebruik van een flesje water met een klein beetje ecoline voor de kleur... en dat heen en weer bewegen of draaien tijdens de opname
  3.     met gebruik van polarisatiefilter

Heel leerzaam om te zien hoe gedreven Margreet met haar foto’s bezig is... met fraaie resultaten.

Daarna nog foto’s van de SOP naar Amsterdam. Jo, Suzan en Tonnie zijn naar een wijk geweest waar in de vroege 1900 jaren veel gebouwd is voor de arbeiders die naar Amsterdam kwamen. Speciale gebouwen o.a. het Schip komen voorbij en ook wat straatbeelden. Mooie verzameling.  

Bijna 10:30... we houden er mee op. Alweer een leuke Flitsavond...