Hans_bloemSuzan heet ons allemaal welkom en zegt dat we snel beginnen, want er is een vol programma. Willy krijgt eerst het woord en zij stelt Esther voor…een mogelijk nieuw lid.

Daarna is de beurt aan de Macro-groep. Hans geeft eerst uitleg over hoe je mooie macrofoto’s kunt maken.. althans hoe hij het doet, en zijn resultaten zijn heel mooi zoals we weten.
Gebruik macrolens/toestel op Av stand/Iso tussen 100 en 400/op ooghoogte of lager/pittenzak/draadontspanner en hoekzoeker. Up-to-date is gebruik van wifi + app op smartphone (Camfi). Rekening houden met achtergrond/licht/compositie/natuurlijk kader/scherptepunt/bokeh.
Hans presenteert steeds 2 foto’s van de leden van de macroclub, 1 waar ze wel tevreden over zijn en 1 waar ze minder tevreden over waren. Bij sommige leidde dat tot aardige discussies…altijd leuk.
Hij laat ook nog voorbeelden zien van “ghosts” of schimmen wat je krijgt bij bepaalde scherpstelling en scherptediepte….

Dan volgt de OPDRACHT voor iedereen:  maak een macro/close-up/detail foto van een stuk fruit. Let op originaliteit/compositie/achtergrond/scherptepunt/scherptediepte en bokeh..dit alles al hierboven vermeld.
Een leerzame presentatie…verdiend applaus voor Hans!

Pauze.

Na de pauze zijn Betting en Yvonne Poot aan de beurt voor het klein kwartiertje…. Yvonne heeft dit jaar meegedaan aan de Urban Fotorace. Deze wordt in veel grote steden georganiseerd…zij was in Amsterdam. Deze happening duurt 12 uur !! Je krijgt punten in de stad waar je heen moet en opdrachten/thema’s wat je moet fotograferen. Aan het eind van de dag worden alle foto’s bekeken en je levert er 3 per thema in. Dit schijnt aardig in trek te zijn….fotografen uit allerlei landen doen mee. Yvonne en Betting lieten op de beamer nog foto’s zien van de winnaars en ook wat foto’s die Yvonne zelf toen genomen had…niet verkeerd! (volgende Urban Fotorace in A’dam gepland voor 10 juni)
Leuke invulling van het kwartiertje…

Daarna bespreken Margreet en Martijna de ingestuurde foto’s van hun opdracht na de Natuurgroep-presentatie. Als hulpmiddel voor het maken van sterke foto’s wordt vaak uitgegaan van diverse regels. Je hebt: Regel van derden/gulden snede/diagonale of driehoekslijnen en de Golden ratio. (wie er niet was en hier wat van wil weten…googelen☺)
De opdracht was een natuurfoto in te sturen die in één van deze groepen viel. Ook hier werd bij het bespreken van aan welke regel de ingestuurde foto’s voldeden weer levendig gediscussieerd. Ook weer een prima programma-onderdeel…door Martijna technisch verzorgd en door Margreet duidelijk gepresenteerd.

Als sluitstuk presenteert Marianne de vernieuwde site van Flits. Hij is nog niet helemaal klaar…wel bijna, en zij verzoekt alle leden om er de komende 2 weken flink gebruik van te maken..dingen opzoeken en foto’s uploaden, om te kijken of alles goed werkt. Als er problemen zijn graag meteen doorgeven aan Marianne!!
Zij krijgt een groot applaus..wat een werk/tijd heeft zij er dit jaar in gestoken!!! Hulde!!

Einde van een leuke avond…en mijn blaadje is ook vol….