droneVoor het eerst was er ook voor buitenstaanders gelegenheid om een clubavond van Flits te bezoeken. Tegen betaling van 5,-- waren er enkele belangstellenden.

Wiebe de Jager vertelt ons vanavond van alles over drones en ook de gevaren etc. Hij laat ons een video zien over de ontwikkeling van de laatste jaren (Dronewatch.nl). Wiebe was de eerste dronepiloot met het brevet ROC-light. (beroepsmatig).

Drones kunnen ook gevaar opleveren. Let op de situatie waar je ermee opstijgt. Het is best gevaarlijk “speelgoed”. Soms vallen ze uit de lucht. Dus pas op bij gebruik boven mens en dier. Ook met luchtvaart moet rekening gehouden worden. Er is een luchtruimkaart, waarop je kunt zien waar je wel/niet mag vliegen.

Verschil met fotocamera is dat je alles via een scherm moet besturen/bedienen. Je moet alles rondom in de gaten houden als je een mooie compositie wilt kiezen.

Verder krijgen we een stukje geschiedenis te horen. De toekomst kan ook alle kanten op. Men wil al pakketbezorging gaan doen met drones.

We hebben vanavond mooie plaatjes gezien, zowel video als foto’s.

Zijn advies is om eerst maar eens een poos de drone onder de knie te krijgen, voordat je er mee gaat filmen. Je hoeft helemaal niet zo hoog te vliegen om foto’s/film van bovenaf te maken. Een paar meter geeft soms al een heel ander beeld.

Verder geeft hij nog diverse tips en trucs. Ook geeft hij aan wat er op de markt te koop is.

Wiebe wordt door Tonnie bedankt en krijgt een applaus voor deze speciale presentatie.