Sorry, you have not enough rights to view this image.Frits heet ons welkom en vraagt of er mededelingen zijn.

Kastopruiming: Jo en Ab hebben de kast opgeruimd, er staat een tas met spullen. Als er nog eigendommen bij zitten, haal ze eruit anders gaan ze weg.

Lightroom: Frits meldt dat over twee weken de basiscursus Lightroom op het programma staat. Komt allen. Misschien leren ook doorgewinterde LR gebruikers nog wat. Ze kunnen in ieder geval behulpzaam zijn. Frits geeft voor de pauze eerst een introductie. Na de pauze gaan we in groepjes zelf aan de gang aan de hand van het voorbeeld van Frits.

Jaarwedstrijd: Donderdag 13 december inleveren foto voor de wedstrijd thema “regen”. Op de Flitssite onder het kopje FAQ staan alle gegevens betreffende de wedstrijden.
O.a. de maten: passe-partout: buitenmaat 60x40 cm. foto: kortste kant 30 cm. langste zijde maximaal 45 cm. vierkant dus 30 x 30 cm en rond diameter 30 cm. Duidelijk aangeven wat de bovenkant van de foto is. Foto moet zonder kenmerken ingepakt ingeleverd worden.

ETC  (Emotie Techniek Combinatie): Vanavond bespreken we foto’s op basis van de ETC methode. Eerst bekijk je de foto vanuit je Emotie (eerste indruk). Daarna schakel je de Emotie uit en bekijk je de foto Technisch. Tenslotte combineer je deze twee en kijk je of E de T versterkt of verzwakt.
Klaas heeft een foto van een toneelvoorstelling ingeleverd.
Martijna van een havengebied met boot, industrie en een hevige bui.
Afke heeft een historische tempel in beeld gebracht met heel veel diepte.
Tonnie was bij GLOW in Eindhoven en fotografeerde een verlichte winkelstraat.
 
Er werd behoorlijk gepraat over wat de foto teweeg bracht qua emotie. Over de techniek waren er ook opmerkingen. We moeten niet meer zeggen wat een mooie foto. Bekijk de foto “ETC” en oordeel dan. Dan heb je er in ieder geval dieper over nagedacht. Frits, het was een leerzame avond voor iedereen en op een prettige manier overgebracht. Eén avond deel is net genoeg. Ieder blijft dan bij de les.
Na de pauze werd de DVD van CO-groep 2 getoond. Het thema was de ‘zomer is voorbij’. Paddenstoelen, bladbakken, vogels, lege terrasjes, rokende schoorsteen, wanten/sjaal, natuur, herfst etc. kwamen voorbij. Ook het lege zwembad ’t Willaer, in Scherpenzeel. Daarna werden de portretfoto’s van twee weken terug getoond. Karin, helaas verhinderd, had een PowerPoint presentatie gemaakt en de foto’s daarin verwerkt. Tonnie begeleidde de presentatie. Sommigen hadden de steel van hun bloem verwijderd. Dit was goed gelukt. Bij andere foto’s was de bloem net iets te groot/klein of de steel te dominant aanwezig. Conclusie: het was een moeilijke opdracht. Je moet best veel foto’s maken om tot een goed resultaat te komen.
 
Het was een leerzame Flitsavond.