brainstorm 2Tonnie heet ons welkom en vraagt of er nog meldingen zijn.

Jo meldt dat Leny in het bestuur het secretariaat gaat verzorgen. Suzan wordt algemeen lid. Verder meldt Jo dat het bestuur voor de jaarwedstrijd heeft besloten dat alles mag, als het maar een zwart/wit foto is.
Leden niet mee eens: In de pauze en daarna werd duidelijk dat meerdere leden hier moeite mee hebben. We hebben tijdens de ALV een onderwerp gekozen: Zwart/Wit.
Velen zijn van mening dat hiervoor een afdruk niet zwart/wit hoeft te zijn. Je moet als fotograaf zoeken naar iets dat je aandacht triggert, maar dat hetgeen eromheen niet zwart/wit hoeft te zijn.
Graag opnieuw bespreken met de leden!!

Voor de seizoenwedstrijd is het onderwerp van(uit) de lucht. Hiervoor mag je ruim denken, een foto van de lucht, een foto vanuit de lucht, maar het kan ook een foto zijn 'met een luchtje eraan', succes. Foto’s hiervoor inleveren in passe-partout 40x50. Afmeting foto: kortste zijde moet 20 cm zijn, de langste zijde maximaal 30. Willy stelt een nieuw adspirant lid voor, die een paar keer komt kijken.

Daarna worden er 4 groepen gevormd, die de vragen van de programmacommissie uitdiepen en gevraagd wordt de belangrijkste punten op te schrijven. De PC neemt deze punten mee in het opstellen van een nieuw programma. Per tafel wordt er goed meegedacht. Uiteindelijk staan er heel wat punten op papier waarmee de PC aan het werk kan .

Na de pauze presenteert de themagroep MACRO hun foto’s van winter macro. 

Afke was bij de ijs sculpturen in Zwolle. Een uitgebeelde dame in klederdracht, een ijsbeen en een gezicht uit ijs gehouwen.
Jan H. was bij Vuren langs de rivier, waar hij een brok ijs heel dichtbij kiekte. De één ziet er een gezicht is, anderen weer heel iets anders. Verder mooie ijssculpturen die aan rietstengels waren ontstaan door water wat er langs spoelt.
Jo had een bevroren hekwerk mooi in compositie gebracht door het toestel schuin te houden. De Judaspenning gaf een bijzondere sfeer evenals de rode appeltjes met sneeuw en ijs.
Leny had een detail van een ijssculptuur die mooi verlicht was. In een tuincentrum had ze gefotografeerd toen de bloesem geen vorst werd besproeid. Verder had ze bevroren stromend water heel mooi vastgelegd.
Willy zag een bevroren plasje achterin de tuin. Door de close-up kreeg je een wonderlijk landschap te zien. Ze had met een nat wijnglas in de vriezer geëxperimenteerd. Een mooi plaatje kwam eruit.
Klaas had de pruik opgezet. Hij zag mooi ijshaar in de buurt van Maarn. Ook waren er bevroren paddenstoelen.
Marijke kiekte bevroren sierappeltjes in haar achtertuin.
Tonnie had mini ijshaar op een beukenblad, dat op een vogeltje leek. Ook de bevroren porseleinzwam was mooi verlicht evenals de bevroren bloemknop.
Jan B. had ‘zwart’ ijs heel dichtbij gefotografeerd. Was moeilijk te zien wat het was. Ander ijs leek wel op bevroren grote bladeren. In het bom ijs zaten prachtige kristallen. Ook de takjes met blaadjes die bevroren waren heel mooi.
Suzan had een heel mooi plaatje van hulst met bessen evenals een blaadje Hedera met sneeuw en ijs. Het leek of Suzan haar eigen haar in het bos had gelegd. Het was een mooie compositie van ijshaar.

Opdracht aan iedereen: Ga met ons mee en ervaar dat je jezelf in een andere wereld waant als je met macrofotografie bezig bent. Uitnodiging volgt.