beoordeling def

Foto's bespreken van de opdracht 'minimalisme'

 

 

Frits heet ons welkom. Vraagt of er mededelingen zijn.
Jo vertelt dat we een cheque binnen hebben van de Rabobank actie…groot € 670, welke besteed gaat worden aan een nieuwe beamer.
Willy stelt Karin v.d. Helden voor die voor de eerste keer komt kijken, en vertelt dat Prisca en Linda lid geworden zijn.
Wolter heeft een stapel tijdschriften die de liefhebber mag meenemen.

Dan begint Frits met de bespreking van de minimalisme foto’s. Er zijn heel veel foto’s ingestuurd, dus kan er maar een deel besproken worden.
Eerst wordt er van elke inzender 1 foto getoond en daarna worden de foto's besproken tot de pauze. De rest wordt later gebruikt/besproken.

Minimalisme: is kunstvorm.
Minimalisme: wat laat ik zien…wat laat ik weg.


Bespreking volgens onze ETC methode. (Emotie/techniek/combinatie)Een potlood-boekenrek-prikkeldraad-veertje-stukje hond-tandenborstelset-bloem in vaasje-abstract pluisje en lieveheersbeestje passeren de revue. Er wordt druk over sommige foto’s gediscussieerd.
Hoe iemand een foto ervaart en of er wel of geen gevoel opkomt….het blijft een persoonlijke zaak.
Na een terecht applaus voor Frits is het pauze.

Na de pauze een presentatie van Co-groep 1 (Ab, Hessel, Jan H, Jo, Margreet, Yvonne) Ze hebben als onderwerp gekozen voor meervoudige belichting.
Jo begint met korte uitleg. Er zijn camera’s die zelf een meervoudig belichte (dubbelopname) foto kunnen maken. Je kunt het ook via een fotobewerkingsprogramma (Lightroom en Photoshop) doen.
Jo laat wat foto’s zien die het met de camera gemaakt heeft (Canon). Dan laat Hessel er een paar zien die hij via bewerkingsprogramma (Lightroom) heeft samengevoegd.  Vervolgens Ab die weer foto’s toont met de camera (Olympus). Jan H is er niet.
Margreet vertelt bij haar foto’s dat ze via lagen in Photoshop werkt…het is heel makkelijk zegt ze enthousiast. Zij vertelt ons dat we op internet moeten kijken naar Nel Tale, daar kun je veel informatie vinden.
Yvonne heeft toevallig net een workshop over dit item gehad en kan een paar foto’s tonen die zij daar gemaakt heeft.
Als laatste laat zij een super dubbelopname zien van de Noor Andreas Lie. (vos met landschap op lijf). Daar kun je ook kijken wat een meester in dit vak presteert.
Weer terecht applaus voor deze presentatie.
Er zouden nog herfstfoto’s worden getoond, maar het is inmiddels te laat en die komen een andere keer aan bod.

Einde van een bijzonder inspirerende Flits-avond!