audiovisueel

 Themagroep natuur presenteert Water in de herfst

Wim Markhorst toont het maken van audiovisuele presentaties

 

Willy stelt 3 nieuwe adspirant leden voor, die een kijkje komen nemen.
Suzan meldt dat de wedstrijdfoto’s 12 december moeten worden ingeleverd. Formaten en voorwaarden zijn te vinden op de website onder FAQ.
Ab meldt dat op de site de foto’s van de 7-daagse nu per dag zijn gerangschikt, zodat er een beter overzicht is van de foto’s per dag. Jan B. meldt nog dat er i.o.m. het bestuur een nieuwe beamer is   getest en aangeschaft.

Jan B.geeft daarna een aanzet voor de presentatie van de themagroep Natuur. Samen met Martijna is er een mooie PowerPoint gemaakt.

Direct is duidelijk dat de foto’s op het scherm met de nieuwe beamer veel scherper worden weergegeven. Onderwerp van de themagroep is water in de herfst.
Martijna laat eerst enkele foto’s zien van vroegere SOP’s, zodat de vele nieuwe leden een indruk kunnen krijgen wat het inhoudt.

Dan het watergebeuren. De themagroep is in drie SOP’s op pad geweest t.w.: Waterloopbos, Hemelsche berg Oosterbeek en kasteel Staverden.
Vele prachtige foto’s gaan aan ons voorbij, een dikke druppel onderaan een rode bes, waterstroompjes, film van een waterval, Jan B. die bovenop een waterval probeert de stroom te veranderen, zodat het een ander beeld geeft, paddenstoelen aan het water en met water erop, watervallen en (be)spiegelingen, een eikenblad met silhouet.
Ook de nieuwe leden Pricsa en Linda hebben foto’s aangeleverd. Met dank aan hun ‘coach’ Jan B. zijn ze mee geweest naar Staverden.
Een welverdiend applaus voor de themagroep klinkt.

OPDRACHT: Maak een foto van een werkende fontein. (wees creatief met sluitertijd, standpunt etc). 12 december worden deze getoond. Jullie horen nog waarheen ze gestuurd moeten worden.

Omdat er wat tijd over is, worden de ‘verlate’ herfstfoto’s nog getoond. Ook hier paddenstoelen, water, mooie herfstkleuren, macro etc.

Na de pauze laat Wim Markhorst zien waar hij veel vrije tijd in steekt. Het maken van audiovisuele presentaties. Hij gebruikt hiervoor vaak het programma Hitfilm. Hij laat ons in vogelvlucht zien hoe hij zo’n presentatie in elkaar knutselt. Hij maakt vooraf een draaiboek. Selecteert de foto’s, zoekt er muziek bij en bepaalt hoe lang het mag duren. 5 tot 6 minuten is lang genoeg, anders verdwijnt de aandacht van de kijker.
Daarna laat hij ons enkele prachtige series zien. Nou, nog maar eentje dan en nog een.
Wim, geweldig hoe jij foto’s maakt en hoe je ze presenteert. Bedankt voor deze boeiende avond.

Einde van een mooie avond.