Frits vertelt over de bondswedstrijd waar ons cluppie toch maar mooi de 2e prijs heeft gewonnen. Gefeliciteerd. Bij de uitslag werden 170 foto’s besproken!!
Over de bespreking van de foto’s waren ze niet heel tevreden. Sommige foto’s met hoge score kregen best veel commentaar en andersom!!??
Flits staat vanaf nu op de kaart
--Tonnie doet een oproep om leden te werven voor de themagroep portret.
-- Vanuit het bestuur geen meldingen

De themagroep Macro en stilleven geeft voor de pauze een kijkje in winterse macrofoto’s.
Veel thema’s komen voorbij. Bevroren paddenstoelen, ijzige varens, brokken ijs in de tuinvijver, tuinplanten ondergedompeld in water en dan laten bevriezen. Margreet stak bijna het vriesvak van haar koelkast in de fik tijdens het maken van foto’s in dat vak. Leny had bevroren vruchten van heel dichtbij. Kortom een afwisselende serie.
Mooie beelden die hopelijk iedereen stimuleren om ook eens een macrofoto te maken.
Opdracht is maak een ijzige foto. Opsturen voor 18-01-2020 naar Jan Hietbrink

Na de pauze bekijkt CO-groep 2 het van onderaf.
Hun thema was: ‘maak een foto met kikkerperspectief.’
Ook hier weer zeer afwisselende foto’s. Prisca mocht niet eens dicht bij de spoorbaan staan om foto’s te maken van een voorbijgaande trein. Ze zou bijna verwijderd worden van het station. Zij zag ook de St. Jan in Den Bosch van onderaf.
Tonnie en Karin kwamen beide op hetzelfde idee. Dus dan maar elkaar fotograferen door een opgerold blad in het bos. Parachutisten werden van onderen bekeken.
Verder kwamen er veel bomen, die van onderaf gefotografeerd waren voorbij. Ook de schoenzool was populair. Henk trof een auto in de sloot. Bij geen kikker meer!!
Op sommige bomen zaten kunstobjecten. Ook een molenwiel was mooi in beeld gebracht.
Leuke presentatie met een bijzonder onderwerp.

Aan de opdracht van de themagroep Natuur deden uiteindelijk toch veel mensen mee.
De fontein bij huis Scherpenzeel was populair. Maar 4 personen wisten er allemaal een eigen draai aan te geven. Van heel dichtbij, met zon, met de zonnestraal en in het donker.
Tonnie had de Hand bij de Blokker in Scherpenzeel heel mooi in beeld gebracht, zonder andere storende gebouwen erop. Ze moest hiervoor wachten totdat het bijna donker was. Ook het fonteintje in het toilet was een bijzondere vinding van Yvonne.  Jan B. vond plotseling kleur in het fonteintje bij zijn dochter door de hooglichten naar 0 te zetten. Ad ging zelfs helemaal naar Parijs en Ellie naar de Keukenhof.
De PON fontein kwam ook enkele keren voorbij. Klaas zag een ‘giertank’ fontein. Bert vond in Utrecht een beeld met spuitend water eromheen. Leny was geïnspireerd door zwart/wit en kiekte een sproeier in een vijver.
Margreet pakte het groots aan. Een waterval in park Sonsbeek. Suzan zat bij een lazershow met water.

Einde van een gezellige avond

 Allemaal fijne feestdagen en een goed en flitsend 2020

Belangrijk:
--Suzan informeert bij Jo inzake jurering jaarwedstrijd, 
   o.a. waar inleveren, info ledenjurering en avond invulling wedstrijddag.
--Klaas heeft nog enkele fotografen nodig voor de Florijnloop
--Opdracht Macro groep voor 23-1: Maak een ijzige foto
--CO-groep 3 moet zich prepareren op presentatie. Aanspreekpunt Corald.