samenwerken-def

 

Vanavond presenteert CO-groep 3 zich.

 

Aanweizg 29 leden
3 adspirant leden komen een kijkje nemen. Er wordt een opmerking geplaatst dat in de ene krant een andere winnaar staat dan in de andere van de jaarwedstrijd, wat verwarrend kan zijn. Van de ledenprijs had Klaas een foto van Frits geplaatst in de Leusder Krant (zijn woonplaats). De tekst erbij was duidelijk. Misschien alle winnaars erop.

 CO-groep 3 presenteert zich vanavond.
Zij hebben gekozen om de geschiedenis van de camera te laten zien in woord en beeld. "We moesten best veel lezen om een en ander te weten te komen." De eerste camera dateert van rond 1816. Met één foto was men toen enkele uren bezig. Via de glasplaat is men via het fotorolletje op de huidige opslagmedia gekomen. Het digitale tijdperk begint in de 60’er jaren.
Een camera in de telefoon was er omstreeks 2000. Er worden enkele (oude) toestellen getoond en Klaas licht toe waarom hij zo verliefd is op zijn nieuwe Sony camera.

Vervolgens worden de ingezonden foto’s van de opdracht van de themagroep Macro getoond. Een elftal foto’s gaat aan ons voorbij.

Frits opent de ETC fotobespreking met een korte uitleg voor de nieuwe leden. Hij geeft ook aan waaraan LOW en HIGH key foto’s moeten voldoen.

LOW moet contrastrijk zijn met liefst maar één (heel kleine) lichtbron en een beetje somberheid uitstralen en in het donker weglopen.
HIGH moet zacht en bijna contrast-loos zijn met heel lichte tot geen schaduwen.
Bij beide hoor je de achtergrond niet te zien.

Eerst worden alle 31 foto’s getoond, waarna we, voor zover er tijd is, worden besproken.
Eerst wordt gevraagd wat de emotie is bij de foto. Dat is je eerste indruk.
Dan wordt gekeken of de foto technisch goed is.
Daarna een combinatie van beide.
Een onscherpe foto kan best wel een mooi beeld opleveren als techniek en emotie elkaar versterken. Jezus aan het kruis roept heel verschillende reacties op. Ook een foto die in een plas genomen is en waarbij niet voor iedereen duidelijk is wat het precies is, geeft best wel discussie.
Frits het was weer een heldere uitleg en discussie met de ETC fotobespreking.
Best veel werk, dus bedankt voor je inzet hiervoor

Volgende keer, 6 februari, presenteert en leert de portretgroep. Na wat uitleg en voorbeelden worden jullie aan het werk gezet.
We worden in 4 groepen verdeeld, die ieder met een onderdeel bezig gaan. Je komt in iedere groep aan de beurt.
Neem camera, statief en (opzet)flitser mee. Je kunt ook meedoen met de vaste flitser op je camera.

CO-groep 4 moet voor 02-04-20 iets voorbereiden.
De groep bestaat uit:
Wim M (aanspreekpunt)   Auke
Henk E                             Corine
Ellie                                  Corrie
Leny                                 Suzan