Een warme en zwoele zomeravond ergens in de maand augustus.

We slenteren in de dierentuin omdat we toch eens een keer een poging moeten gaan doen om voor onze wedstrijd aan de slag te gaan. Het thema voor de wedstrijd is ‘DIEREN’, en we kunnen constateren dat we vanavond in de dierentuin op de juiste plek zijn om dieren te fotograferen.

We lopen rond en kijken in het rond, zoveel dieren, dat word een makkie om een paar foto's van het beestenspul te maken.

Tja, en daar vergis je je dus in. Net als ik m’n camera ‘klaar’ heb om de plaat van mijn leven te schieten, draait die aap z’n kop om. Mis dus, en dat gebeurt vele malen vanavond.

De tijgers willen niet wat ik wil, en de leeuwen al helemaal niet, een sfinx doet z’n best om achter het glas voor mij te poseren. Maar ja, glas hè, ik heb te veel last van reflectie, de sfinx ten spijt, ik moet verder.

De olifanten spelen alleen maar krijgertje, dus aan hen heb ik ook niks. De giraffenfoto’s zijn sterk bewogen, dat weet ik nu al.

Dan maar eerst een terrasje voor een kop koffie en de nicotine, daarna gaan we nog een rondje dierentuin.

In de buurt van de kamelen, waar ik een paar foto’s maak met tegenlicht, heb ik een onderonsje met Sharon over filters. We vinden allebei dat we hier met FLITS maar eens een avond over moeten praten. Want de mogelijkheden van filtergebruik zijn onbegrensd, beslist de moeite waard om er eens een avond bij stil te staan.

De tijd gaat inmiddels dringen, de dieren willen slapen en dan gaat de voordeur dicht. We pakken onze spullen, wensen de dieren welterusten en gaan huiswaarts met gemengde gevoelens.

De avond was TOP, echt, maar of de/mijn foto’s dat ook zijn wordt door mij in ieder geval in twijfel getrokken. We zullen zien!