LightscapeJerry heeft goede reclame gemaakt en een plan van aanpak aan de leden gezonden. Met 14 Flitsers goed ingepakt tegen de kou werd het een leerzame en niet te vergeten middag en avond.

Jan Hietbrink heeft de Flitsers goed uitgelegd hoe met korting te reizen als er maar OV-kaarthouders mee zouden reizen. Omdat Dick last van een griepje had stond de teller van hobbyfotografen op 14 bij het Amsterdam centraal station.

De colonne fotografen trok eerst naar het Scheepvaartmuseum aan het Oosterdok. Omdat het goed licht was moest van Klaas eerst een groepsfoto voor de krant gemaakt worden om daarna het schuine dak van het museum te beklimmen. Een prachtig koud uitzicht over Amsterdam centraal en een eerste blik op de grachten waar menig rondvaartboot zijn weg vervolgde. Kijk……  de zon gaat prachtig onder en er werd aan instellingen en filters gewerkt.

De zon was onder en veel tevreden blikken, de camera`s even in de tas want we hadden echt zin in koffie. Starbucks werd aangedaan en daar brandde naast de bonen ook de kachel en stoelen werden verzameld en de code voor toilet stond op de rekening.

Yes……we gaan de grachten langs en laten ons verrassen langs een door lampjes uitgezet parcours. Een brug en toren stonden mooi uitgelicht in het inmiddels donkere Amsterdam. De camera`s ratelden, ehhhh met een sluitertijd van 30 seconden per foto.

WAAR is MARTIJNA? We letten heel goed op de plaatsen maar Martijna was er vandoor om alvast verderop voorbij de route foto`s te schieten. Gelukkig was zij met Lyonne en via de moderne communicatiemiddelen en tromgeroffel werd Flits herenigd.

Een vuurtoren en een berg kale fietswielen trokken de aandacht en kaartjes moesten worden gewisseld. Uren vlogen voorbij en nog wel even naar de vlinders want Suzan had daar samen met de 'walking man' goede herinneringen opgeslagen.

“Kom op jongens, even doorlopen want de trein is nog een eind.” Maar gelukkig was daar de tram die ons rechtstreeks naar centraal bracht. Mooi op tijd inchecken en met 2 treinstops stonden we allen op Driebergen Centraal.

Veel gepraat, gelopen en geschoten. Het was een goed gevulde SOP.