schaalMet 7 Flitsers op pad naar Utrecht voor een demonstratie 'pottenbakken' bij Mobach.

Precies om 10.00 uur aanwezig en lekker aan de slag om de juiste instelling op de camera klaar te zetten. Wat valt er hier veel te zien en dus te fotograferen en Tonnie gaf uitleg hoe het er 30 jaar geleden aan toeging want zij verdiende toen haar brood met klei.

Onder het fotograferen door werd onderling van gedachten gewisseld over hoe een goed resultaat te verkrijgen. De pottenbakkers en kleiers gaven demonstraties en de Flitsers hadden nu nog de ruimte om compositie te kiezen.

Na 5 kwartier tijd voor koffie en weer werd ``les`` gegeven over de instelling van de flitser en Dick had het druk. Het publiek stroomde binnen en al gauw moest je vechten voor een plekkie of een plaatje zonder benen. Dan de toonzaal maar in en daar was het smullen van het eind resultaat. Ook stonden de prijzen vermeld van 20 tot 3000 euri`s, neen dan maar een foto!

Karin fotografeerde op 1000 iso met een 50 mm. objectief zonder flits. Klaas twijfelde welke lens te monteren maar de 270 stand kwam goed van pas om tussen de wangen door details te verzamelen.

Wederom was het een geweldige en leerzame dag.