willibrordWoensdag 16 oktober gaan we met een 11-tal Flitsers naar de St. Wilibrordkerk in Utrecht.

Eigenlijk zijn wij daar op verzoek van de Stichting om ‘foto’s in detail’ te maken, zodat zij daar promotiemateriaal van kunnen maken.
Te denken valt aan: paraplu‘s, mokken, pennen, sleutelhangers etc.

We worden om 9:30 uur welkom geheten door Aggie van den Eijnden (bestuurslid van de Stichting) Zij vertelt in het kort de historie van deze kerk en zorgde zelfs voor lekkere koffie met speculaasjes.

We mochten overal fotograferen.
Statieven, lampen en camera’s werden in gereedheid gebracht om zoveel mogelijk mooie plaatjes te schieten.
Dat viel nog niet mee! De kerk was erg hoog. De beheerder en nog een vrijwilliger openden luiken en deuren zodat we achter het orgel en op balkonnetjes op hoogte konden fotograferen.

Ook gingen er 5 mensen mee, onder leiding van de beheerder Co de Jager, om de toren te beklimmen. Het was een heel avontuur. Toen we eenmaal boven de gewelven van de kerk terecht kwamen konden we slechts over de aangebrachte planken lopen. Ook niet eens met z’n allen tegelijk. Het was interessant om te zien, maar niet spectaculair genoeg om te fotograferen. Dat was het wel toen een paar helden (Henk, Hessel, en Wolter) het allerlaatste “trapje” opgingen om de steiger, die rondom de toren was aangebracht, op te gaan. Daar had je een mooi uitzicht over Utrecht.

De binnenkant van de kerk was indrukwekkend en mooi om te zien.

Om 14:15 uur was er een rondleiding voor een groep gepland. Toen moesten wij weer weg, waar we eigenlijk nog geen zin in hadden, maar we kunnen altijd nog eens terug.
Ook kregen we wat flyers mee om uit te delen bij familie of bekenden.

Het is zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.
(Dit is mogelijk op vrijdag van 13:30-16:00 uur en zaterdag van 11:00-16:00 uur).
Verdere info te bekijken op www.sintwillibrordkerk.nl