Ellie Kuper

Ellie Kuper

Mijn fotografie belangstelling dateert uit de periode van de Kodak flitsblokjes. Een klein Kodak foto-toestelletje waar je een vierkant (flits)blokje opdraaide. Daarna kwam het analoge tijdperk en het rommelen in een donkere kamer. Het ‘kiepen’ van het fotorolletje en de verwondering als er beeld vanuit de ontwikkelvloeistof te voorschijn kwam. Ik was in de overtuiging dat ik nóóit digitaal zou gaan.

Maar op een bepaald moment toch een heel klein digitaal cameraatje aangeschaft. Maar was er helemaal niet handig in. Wat een gedoe met zo’n kaartje. Maar -je kunt nu eenmaal niet zeilen op de wind van gisteren- en de eerst Canon werd aangeschaft. En de analoge camera’s naar de kringloop.

In de loop van de jaren ontdekte ik dat natuur(fotografie) niet mijn ding is. Hoewel ik met bewondering natuurfoto’s van andere fotografen kan bekijken. En natuurlijk wel eens een natuurfoto maak. Maar mijn voorkeur gaat uit naar mensen-fotografie. Het liefs geportretteerd in hun eigen omgeving. Dit resulteerde in een aantal fotoprojecten die ik in Amersfoort heb mogen exposeren.

Na het fotograferen van een uitvaart in 2014 was mijn belangstelling hiervoor gewekt. En ben ik in januari 2016 gestart met de jaaropleiding voor afscheidsfotograaf. De opleiding eind 2016 succesvol afgerond. Maar ook de Moment Design fotografie, totaal wat anders, vind ik erg leuk om te doen.

Ik werk met de Canon 750 en Canon 6 D) en verschillende lenzen. En heb in de loop van de jaren veel cursussen en workshops gevolgd. Want ik ben van mening: je bent nooit uitgeleerd.

  • Documentair
  • Portret
  • Straat
OFFLINE
08-06-2017