kleurPuck vertelt ons alles over kleuren. Ze begint met een alledaagse prent van onze wereld. Kleurrijk/druk.
Dan neemt ze ons mee naar heel lang terug. Van 40.000 jaar terug zijn de eerste tekeningen bekend. Oude tekeningen, Fresco’s, Tempera noem maar op.


Ook vertelt ze ons over het ontstaan van kleuren, verf etc. Eerst moesten kleuren dagelijks aangemaakt worden. Later kon dat met verf in tubes natuurlijk veel gemakkelijker en was dat veel langer houdbaar en veel goedkoper, zodat ook gewone mensen dit konden gebruiken. Met primaire kleuren (rood, blauw en geel) kon je mengen, waardoor weer andere kleuren (secondaire: paars oranje groen) ontstaan. Verdere mengkleuren zijn de tertiaire kleuren)

In de fotografie ontstonden de eerste kleurenfoto’s door 3 foto’s in verschillende kleuren over elkaar heen te leggen. Zo ontstond negatief/positief. In de fotografie worden 256 kleuren onderscheiden. Een camera ziet kleuren anders dan onze ogen.

Kleuren worden via ons oog en de hersenen naar ons toe geseind. Kleuren die we zien zijn mede afhankelijk van onze gemoedstoestand, tijdperk waarin we leven etc.

Ik hoop dat Puck haar zeer interessante en uitgebreide presentatie ook op de site zet, zodat iedereen het (nog een keer) kan zien en lezen.
Puck wordt bedankt voor een zeer interessant en uitgebreid verhaal over KLEUREN. Een welverdiend applaus klinkt.

Klaas meldt nog dat er 26/9 in Woudenberg een surprise zaterdag wordt georganiseerd door de winkeliers. Flits doet hieraan ook mee. Onze stand staat in de DigiShop. Liefhebbers kunnen daar aanwezig zijn om geïnteresseerden te informeren. (fotoloket)

Zaterdag is de SOP naar de Weerribben. We vertrekken om 7.45 uur vanaf de Camp.

De overgebleven foto’s van de expositie zijn bij Martijna. Ze kunnen daar worden opgehaald.

Over twee weken hebben we de slotavond, een bizarre avond neem ik aan. Thema van deze wedstrijdavond is namelijk Bizar. Kijk op de site waaraan de foto moet voldoen. (Kortste zijde 20 cm) en presenteren in passe-partout.