10 Mei, mijn eerste SOP-dag. Het woord op zich geeft mij hele nare associaties, ik houd nl. niet van soppen, niet in huis en niet door de regen en zo tussen de regels door heb ik al begrepen dat het de meeste SOP-dagen regent…

Ha, niet dus. De zon schijnt en daar zijn we blij mee, hoewel het nog wel even door mij heen schiet dat een witte auto en stralend zonlicht fototechnisch misschien niet zo’n gemakkelijke combinatie is.

Om kwart over twee verzamelen we bij Erwin. Het groepje is klein, Yvonne, Henk en ik (Marianne). Edwin rijdt meteen naar de locatie.

Wij rijden in één auto achter Erwin aan, die naar de poort van landgoed Lambalgen rijdt. Even is er verwarring welke poort bedoeld wordt, want er zijn er twee. Jammer genoeg is de toegang tot de meest authentieke poort afgesloten, dus moeten we het doen met een smeedijzeren hek met veel groen eromheen.

Eigenlijk niet zo’n stijlvolle achtergrond concluderen we al snel. Ook een beetje link fotograferen, want je moet midden op de weg gaan staan om het onderwerp beeldvullend te krijgen. Dat is met een statief niet zo handig als er verkeer wil passeren. En je staat er nog van te kijken wat er op zo’n landweg op zaterdagmiddag langskomt.

We besluiten te verkassen naar het gemeentehuis in Scherpenzeel. Edwin heeft vast een mobiel bij zich, dus die vindt ons wel. Net onderweg komen we hem tegemoet, dus dat komt goed uit. De Fiat wordt voor het gemeentehuis gezet en Edwin en Erwin verdwijnen meteen naar Woudenberg voor een studiosessie.

Wij bekijken ondertussen ons onderwerp van alle kanten, proberen creatieve standjes uit, maar de voile wil niet meewerken en als we het wel zo’n beetje gezien hebben komen de heren terug van hun werkbezoek aan Woudenberg. Pech voor Edwin, want die moet meteen weer door om te gaan werken.

Erwin zet zijn tas bovenop de auto zodat het open dak wat meer omhoog komt (waarom zijn wij daar niet opgekomen?) en neemt ook nog wat foto’s. Wedden dat die simpele ingreep het verschil maakt tussen een gewone foto en een reclamefoto?

Ondertussen ben ik op zoek naar romantiek. Een verliefd stel in die auto…., nee beter nog, een bruidspaar in feestkleding! Als er dan tot onze verrassing een oldtimer met daarin een feestelijk gekleed paar voorrijdt maken wij binnen gehoorsafstand enkele opmerkingen over hoe mooi het is dat we nu slachtoffers hebben om in de auto te klimmen. Ze trappen er nog in ook en we besluiten de sessie met een serie ‘romantische’ foto’s.

Nu maar hopen dat het plezier van de middag te zien is op onze producten!