Marianne_transport2Klaas heet ons welkom. Hij leidt het onderwerp Transport en zal de bloemenfoto’s die bij DIGIshop gemaakt zijn presenteren. Helaas is er iets mis gegaan met het overzetten op de laptop. Wat in het vat zit ….. Op de site staat een nieuwe map hiervoor.

Klaas heeft geweldige reacties gehad van de sponsoren.
Ruthmen, vriend van Karin, wordt voorgesteld als nieuw lid.

Daarna worden de transportfoto’s getoond.
Ad heeft vanuit een bus 2 x een vrachtwagen/bus gekiekt. Waren kleurrijke voertuigen.
Afke had mensen in een jeep en mensen in het water die een brommer die op balkjes steunde droog naar de overkant brachten
Corine kiekte een hete luchtballon met mooi perspectief. Een fietsenstalling met mooi lijnenspel trok veel aandacht.
Dick had 2 paardenhoofden met wazig op de achtergrond een fietser. Het autokerkhof in Zweden was een mooie plaat, ze leken in de file te staan.
Frits had een oude legertruck flink ‘vershopt’. Het dashboard en de stoelen had hij flink verbouwd en de ramen waren beslagen.
Bij Henk werd de kar getrokken door ezels, die gelukkig zijn gefotografeerde slak met huisje niet overreden.
Jan had een trotse moeder met draagdoek en daarin haar kind gesnapt. Ook had hij een foto waarbij een boot vanuit het water op de kant werd gerold over rondhout.
Karin Z. had langs de weg een vrachtwagen en een motorrijder gekiekt met beweging.
Klaas had vette Amerikaanse trucks (met dikke neuzen) op een parkeerplaats en was met familie in Ouwehand. Zij zaten in de monorail die over het park gaat.
Leny zette een 4-span paarden in het verkeer (tractor en auto) op één foto. Ze had eigenlijk nog een foto, maar kon die niet vinden. Plaatje “BALEN” toen maar ingeleverd.
Lyonne kiekte een PTT transportfiets en een ouderwetse hooiwagen
Margreet had bij de Euromast een giga schip met daarvoor de bootbus gesnapt en kiekte ook een man met de fiets op de nek op een roltrap.
Marianne had een volle roltrap met mensen en een mooie plaat van een glazen liftkoker van onderaf genomen.
Puck ging ook de boot in. Groot schip met mooie lucht en ook zij zag een roltrap op het station met een trein in het zicht
Suzan had een zwoegende wielrenner die tegen een berg op reed met zware tassen aan de fiets. Verder nog een oude tractor.
Tonnie had vanuit een rijdende bus door een beregende voorruit een overbeladen vrachtwagen met balen en een drager in de bergen die balen naar beneden droeg
Wolter kon geen beweging in de foto krijgen toen hij een slak met huisje fotografeerde op een natte aardappel. Ook een insect was met een rups op transport
Yvonne S had haar dochter, die in een rad van een grote fiets (kunstwerk) stond erop gezet. Ook haar hondje op het dashboard van de vrachtwagen mocht niet ontbreken.
Yvonne P had een dame op een rolstoelfiets en nog 2 scootmobielen

Dat was een lange zit. Pfff
Er werd veel over foto’s gefilosofeerd, misschien wel eens te!

Kees legt hierna nog een keer uit wat de bedoeling van de KETTING is.

Corine laat haar foto zien die zij gemaakt heeft n.a.v. de kettingfoto van Kees. Zij was aan het vouwen geweest met papier. Een heel kleurrijke foto. Benieuwd welke opdracht hieruit kan vloeien. Henk neemt die taak op zich. Corine stuurt de opdracht per mail naar Henk.

Over 2 weken komt architectuur aan de beurt. Als je nog creatieve architectuurfoto’s hebt, stuur ze naar Kees, dan kunnen ze worden meegenomen. Over 4 weken is het thema “van de grond af”. Kees zet hierover nog iets op de mail.

Omdat Afke op vakantie is worden alleen 2 foto’s van Ad getoond. Hij had prachtige foto’s van bijzonder schilderwerk in een koepel in een katholieke kerk in Egypte, die in niemandsland stond in de woestijn. Het had het geluk dat hij naar binnen mocht.

Dick laat nog een foto op foam zien. Discussie gesloten. Wedstrijdfoto dit jaar op foam. Daarna evalueren. Maximum maat 45, kortste zijde ten minste 30 cm.